1. Haberler
  2. Yerel
  3. Kocaeli Su Sporları Çalıştayı, Kentin Su Potansiyelini Değerlendirdi

Kocaeli Su Sporları Çalıştayı, Kentin Su Potansiyelini Değerlendirdi

featured
service

Kocaeli’nin su sporları alanındaki geleceği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ŞÛRA Gençlik, Spor ve Eğitim Politika Kurulu tarafından düzenlenen “Kocaeli Su Sporları Çalıştayı”nda masaya yatırıldı.

Çalıştaya Gençlik ve Spor İl Müdürü Gökhan Yavaşer, Deniz Ticaret Odası Başkanı Vedat Doğusel, Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşat Sertbaş, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (KASKF) Başkanı Murat Aydın ile su sporları kulüpleri temsilcileri ve paydaşlar katıldı.

Çalıştayda, yelken, yüzme, kürek, su altı sporları, su topu, Kocaeli’nde su sporları, rekreatif su sporları, su sporları ve sağlık ile su sporları turizmi ve ekonomisi gibi başlıklarda odak çalışma grupları oluşturularak kentin su sporları alanındaki mevcut durumu, geçmiş deneyimleri ve geleceğe yönelik planlamaları ele alındı. Katılımcılar, bu alanlarda karşılaşılan sorunlara yönelik çözüm önerilerini de tüm boyutlarıyla masaya yatırdı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden Su Sporlarına Büyük Destek

Çalıştay öncesi bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Levent Atalı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal katkısının yanında Başkan Tahir Büyükakın’ın da spora ve sporcuya büyük destek verdiğini söyledi. Atalı, Büyükşehir Belediyesi’nin sadece Büyükşehir olarak değil, aynı zamanda kentteki bütün paydaşları bir araya getiren bir yapı olarak da hareket ettiğini vurguladı.

Atalı, su sporlarına yönelik kamuoyu anketinin verilerini de katılımcılarla paylaştı.

Kocaeli Su Sporları Çalıştayı, Kentin Su Potansiyelini Değerlendirdi
Yorum Yap