1. Haberler
  2. Yerel
  3. Kocaeli Büyükşehir A Takımı’ndan Kırsal Mahallelere Yoğun Mesai

Kocaeli Büyükşehir A Takımı’ndan Kırsal Mahallelere Yoğun Mesai

featured
service

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerde hizmetlerin daha etkin ve hızlı sağlanabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, A Takımı ekipleri, kırsal mahallelerde yol kenarlarındaki tıkanan su kanallarını (V kanal) açma ve temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Muhtar Aktif Sistemi İle Hızlı Müdahale

A Takımı ekipleri, tam donanımlı araç, gereç ve iş makineleriyle kırsal mahallelerin acil ihtiyaçlarına hızlı, pratik ve ekonomik çözümler sunuyor. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ekipler, muhtarların “Muhtar Aktif Sistemi” üzerinden ilettikleri talepleri hızla yerine getiriyor. Bu sistem sayesinde mahallelerdeki acil sorunlara kısa sürede müdahale edilerek çözüme kavuşturuluyor.

Su Taşkınlarına Karşı Önlem

İl genelinde, özellikle kırsal mahallelerde, üzeri toprak ve çalılıklarla kaplanarak tıkanan yol kenarındaki su kanallarını (V kanal) küçük ekskavatör kepçe ile açan ekipler, biriken çöpleri de temizliyor. Ayrıca yola taşan dikenli sarmaşıklar, traktöre monte edilen aparatla budanarak yol kenarları güvenli hale getiriliyor. Yaz boyu süren bu çalışmalar, yağışlardan kaynaklanan su taşkınlarının önüne geçilmesini ve sürücülerin güvenli seyahat etmelerini sağlıyor.

Kocaeli Büyükşehir A Takımı’ndan Kırsal Mahallelere Yoğun Mesai
Yorum Yap