1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Koç Üniversitesi Dünya Çapında İlk 50’de Yer Aldı

Koç Üniversitesi Dünya Çapında İlk 50’de Yer Aldı

featured
service

Financial Times (FT), her yıl yayımladığı prestijli “Executive MBA” (EMBA) sıralamasında bu yıl da dünya genelindeki en iyi programları değerlendirdi. Türkiye’den listede yer alan tek kurum olan Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, bu yılki sıralamada büyük bir başarıya imza atarak 44. sıraya yerleşti. Koç Üniversitesi, aynı zamanda kadın öğretim üyesi oranında %49 ile dünya çapında en iyiler arasında gösterildi.

11 yıldır Türkiye’deki okullar arasında birinciliği elinde tutan Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, mezunlarının kariyerlerinde kaydettiği ilerleme ve maaş artışları gibi kriterlerde üstün başarı sağladı. Financial Times sıralamasında dikkate alınan 17 kriter arasında, mezun ağının etkinliği, uluslararası akademik denkliği ve öğretim üyelerinin saygın FT yayınlarında yer alan çalışmaları gibi unsurlar yer alıyor.

%81 Maaş Artışı ile Global İlk 20’de

Koç Üniversitesi EMBA programı mezunları, kariyerlerinde yakaladıkları %81’lik maaş artışı ile Financial Times’ın bu alandaki değerlendirmesinde dünya çapında ilk 20’de yer aldı. Programın başarısında, mezunların kariyerlerindeki sıçramalar önemli bir yer tutuyor. Aynı zamanda, mezun ağı etkinliğinde 33. sıraya yerleşen Koç Üniversitesi, mezunlarına sunduğu fırsatlarla dikkat çekti.

Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, kadın öğretim üyesi oranında %49 ile dünyadaki en yüksek orana sahip okullardan biri olarak öne çıktı. Kadın akademisyenlerin program içindeki güçlü varlığı, üniversitenin kapsayıcı ve çeşitliliği teşvik eden yapısının bir göstergesi olarak değerlendirildi.

“Dünya Çapında Liderliğimizi Gösteriyoruz”

Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Nilüfer Aydınoğlu, bu başarının ardında güçlü bir akademik kadro ve mezun ağı olduğunu vurgulayarak şu açıklamayı yaptı:
“Financial Times 2024 Executive MBA sıralaması, yüksek lisans programımızın iş dünyasında yaşanan değişim ve dönüşümü odağına alan akademik müfredatının kalitesini ve uluslararası alandaki liderliğimizi bir kez daha gözler önüne seriyor. Türkiye’den sıralamaya giren tek kurum olarak, dünya genelinde ilk 50’deki yerimizi sağlamlaştırırken, %49 kadın öğretim üyesi oranımızla da önemli bir fark yaratıyoruz. Bu başarı, mezunlarımızın, öğrencilerimizin, akademik kadromuzun yetkinliklerinin etkisini yansıtmakla kalmayıp, aynı zamanda uluslararası akreditasyonlarımız ve topluma değer katan, sosyal sorumluluk bilinciyle sürdürülebilir bir geleceği şekillendiren liderler yetiştirme vizyonumuzun bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor. Güçlü akademik ve idari kadromuz, geniş mezun ağımız, ulusal ve uluslararası paydaşlarımızla olan sağlam işbirliklerimiz aracılığıyla Enstitümüzü daha da ileriye taşımaya kararlıyız.”

Türkiye’nin Tek “Triple Crown” Unvanlı Kurumu

Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, lisansüstü işletme eğitimi alanında dünyanın en saygın otoritelerinden biri olan AMBA (The Association of MBAs) akreditasyonuna sahip Türkiye’deki tek kurum olma özelliği taşıyor. Bunun yanı sıra AACSB ve EQUIS akreditasyonlarıyla da uluslararası alanda “Triple Crown” (Üçlü Akreditasyon) unvanını koruyarak Türkiye’de bu statüye sahip ilk ve tek akademik kuruluş olarak dikkat çekiyor.

Koç Üniversitesi Dünya Çapında İlk 50’de Yer Aldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.