1. Haberler
  2. Haberler
  3. Kızılcahamam Bağören Barajı’nda Sona Doğru: 1.200 Dekar Araziye Can Suyu

Kızılcahamam Bağören Barajı’nda Sona Doğru: 1.200 Dekar Araziye Can Suyu

featured
service

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak ve su kaynaklarını en verimli şekilde kullanmak adına yürüttüğü çalışmalarla Ankara Kızılcahamam Bağören Barajı projesini hızla ilerletiyor. Gövde dolgusu imalatlarının tamamlandığı projede %81 fiziki gerçekleşme sağlanmış durumda. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, barajın tamamlanması için zamanla yarıştıklarını belirterek, “Projeyi en kısa sürede bitirmek için adeta gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Zamanla Yarışılan Proje

Bağören Barajı’nda dolusavak beton dökme çalışmalarının 24 saat aralıksız sürdüğünü vurgulayan Balta, “Ulaşım yolları, derivasyon tüneli, dolusavak kazıları, memba batardosu ve geçirimsizlik perdesi imalatlarını tamamladık. Barajın yapımını bitirmek için tüm ekiplerimizle zamanla yarışıyoruz” şeklinde konuştu.

Bölge Tarımı İçin Büyük Kazanç

Kızılcahamam Bağören Barajı’nın tamamlanmasıyla birlikte 1.200 dekar arazi modern sulama sistemleriyle tanışacak ve sulama maliyetleri düşecek. DSİ Genel Müdürü Balta, barajın Ankaralı üreticilere yılda yaklaşık 2 milyon 400 bin lira ek gelir sağlayacağını belirterek, “Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte çiftçilerimiz farklı ürünler ekebilecek, kazançları artacak. Bu baraj, bölge tarımı için büyük bir değer taşıyor” dedi.

Barajın Teknik Özellikleri

Temelden yüksekliği 42 metre olarak projelendirilen Bağören Barajı, 0,52 milyon m³ depolama hacmine sahip olacak. Baraj, modern sulama sistemleri sayesinde bölgedeki 1.200 dekar araziye can suyu verecek ve tarımsal verimliliği artırarak bölgeye ekonomik katkı sağlayacak.

Kızılcahamam Bağören Barajı’nda Sona Doğru: 1.200 Dekar Araziye Can Suyu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.