1. Haberler
  2. Yerel
  3. Kilikya Ultra Maratonu’nun 3.’sü Mersin’de Başlıyor

Kilikya Ultra Maratonu’nun 3.’sü Mersin’de Başlıyor

featured
service

Mersin’in eşsiz doğası ve tarihi dokusuyla iç içe geçen, gelenekselleşen ‘Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu’nun üçüncüsü bu yıl 28-29 Eylül tarihlerinde düzenleniyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen maraton, hem sporculara hem de izleyicilere Mersin’in tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetme fırsatı sunacak.

Yüzlerce sporcunun katılacağı etkinlik, Mersin’in kültürel ve doğal mirasını tanıtmak amacıyla doğa, tarih ve sporun buluştuğu bir organizasyon olacak. Sporcular, parkur boyunca saklı kalmış tarihi bölgelerde mücadele ederken izleyiciler de bu eşsiz manzaralara tanıklık edecek.

Kilikya Ultra Maratonu’nun 3.’sü Mersin’de Başlıyor 1

Kilikya Ultra Maratonu bu yıl 4 farklı kategoride gerçekleştirilecek. 8 kilometrelik Korykos Parkuru, 15 kilometrelik Elaiussa Sebaste Parkuru, 33 kilometrelik Kızkalesi Parkuru ve 56 kilometrelik Kilikya Ultra Maratonu ile sporcular Mersin’in sahilinden başlayıp tepelere kadar uzanan parkurlarda yarışacak. Bu kapsamda, şehrin tarihi ve turistik değerleri spor turizmiyle harmanlanarak uluslararası alanda tanıtılacak.

“Mersinlileri Muhteşem Bir Organizasyona Bekliyoruz”

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, 3. Kilikya Ultra Maratonu’nun Mersin’in tanıtımına büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Taşkın, “Kızkalesi’nden başlayıp Mersin’in tarihi ve turistik bölgelerinde geçecek olan çok güzel bir organizasyon. Bu sene de çok yoğun bir ilgi var” ifadelerini kullandı.

Kilikya Ultra Maratonu’nun 3.’sü Mersin’de Başlıyor 2

Taşkın ayrıca, ultra maratonun Türkiye’deki en önemli yarışlardan biri olduğunu belirterek, “İnsanların tarihi dokular içinde doğayla mücadele ettikleri çok güzel, değişik bir organizasyon olacak. Sporcular; doğanın zorluklarıyla ve kendileriyle mücadele edecek” dedi. Taşkın, ultra maraton kategorisinin normal maratonlardan farklı olarak 56 kilometre koşulacağını sözlerine ekledi.

Kilikya Ultra Maratonu’nun 3.’sü Mersin’de Başlıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.