1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kılıçdaroğlu’ndan Anayasa Açıklaması: “Tartışmaya Açmak Bölücülüktür”

Kılıçdaroğlu’ndan Anayasa Açıklaması: “Tartışmaya Açmak Bölücülüktür”

featured
service

CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş’un anayasanın değiştirilemez maddeleriyle ilgili yaptığı açıklamalara sosyal medya üzerinden sert tepki gösterdi. Kurtulmuş’un, “Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü” ifadesine yönelik değişiklik önerisi kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Kılıçdaroğlu bu açıklamaları “bölücülük” olarak nitelendirdi.

Kurtulmuş: “Anayasa Milletin İhtiyaçlarına Göre Şekillenmeli”

Numan Kurtulmuş geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, anayasanın milletin ihtiyaçlarına göre şekillenmesi gerektiğini belirterek, “Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü” ifadesinin değiştirilmesi gerektiğini savunmuştu. Kurtulmuş, “Devletin ülkesi olmaz, milleti olmaz. Bu metin, ‘Milletin devleti ve ülkesi ile bölünmez bütünlüğü’ şeklinde ifade edilmelidir” sözleriyle yeni bir anayasa önerisini dile getirmiş, bu değişikliğin demokrasilerin önündeki imtiyaz ve istisnaları ortadan kaldıracağı görüşünü savunmuştu.

Kılıçdaroğlu’ndan Sert Tepki: “Hodri Meydan!”

Kurtulmuş’un açıklamalarına karşılık Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Hiç kimse bu topraklardaki Atatürkçü, Kuvvâcı ve Sevr’i parçalayıp atan kuvveti hafife almasın! Hilafet sevdalısı küçük bir grubun saraydan aldığı destekle, meydanlarda yaptıkları çağrı bizi rahatsız etmektedir. Karun olmuşlara meftun olanlar ve onların cahil cesaretleri de bizi rahatsız etmektedir.”

Kılıçdaroğlu, anayasanın değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek maddelerini tartışmaya açmanın “bölücülük” olduğunu belirterek şunları ekledi:
“Değiştirilmesi teklif dahi edilemez! olan anayasanın maddesini tartışmaya açmak bölücülüktür. Sizin derdiniz anayasa falan değil. Derdiniz; ‘Bölünmez bütünlüğümüzdür.’ Derdiniz; ‘Bayrağımız ve Bağımsızlığımızdır.'”

“Değişecek Tek Şey Saray ve Şürekasıdır”

Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede değişecek tek bir şey vardır o da: ‘Saray ve şürekasıdır.’ Değiştirmek mi istiyorsunuz? Hodri Meydan!” diyerek meydan okudu.

Kılıçdaroğlu’ndan Anayasa Açıklaması: “Tartışmaya Açmak Bölücülüktür”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.