1. Haberler
  2. Keçiören
  3. Keçiören’de Türk Dünyası Birliği İçin Görkemli Şölen

Keçiören’de Türk Dünyası Birliği İçin Görkemli Şölen

featured
service

Keçiören Belediyesi ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) iş birliği ile düzenlenen Uluslararası Keçiören Türk Dünyası Şöleni, Lavanta ve Gül Bahçesi’nde coşkuyla gerçekleşti. Etkinliğe, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Milletvekili Semra Dinçer, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev ve çeşitli ülkelerden büyükelçiler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kültürel Birliktelik ve Dayanışma Vurgusu

Şölen, Türkiye Aşçılar Federasyonu’nun katılımcılarla birlikte gül reçeli yapımı ve lavanta hasadı etkinliği ile başladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan’ın lavanta hasadı yapmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla program resmen başladı. Ankara Milletvekili Semra Dinçer, yaptığı konuşmada, “Bir Keçiörenli olarak ilçede uluslararası Türk dünyası şölenine imza atılmasından dolayı gurur duyuyorum. Ankara ve Keçiören’i hak ettiği değerlere ulaştırdığı için Mansur Yavaş ve Mesut Özarslan’a teşekkür ediyorum,” dedi.

Keçiören’de Türk Dünyası Birliği İçin Görkemli Şölen 1

“Kardeş Ülkelerle İş Birliğimiz Devam Edecek”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türk kültürünün önemine değinerek, “Türklerin ortak kültürünün Orta Asya’dan başlayarak dünyanın her yerine yayıldığını görmekteyiz. Bundan sonra TÜRKSOY gibi kuruluşlarla iş birliğimizi geliştirerek Türk birliğimizi güçlendirmektir. Kardeş ülkelerimizle birbirimize katkı sağlamak ve dostluğumuzu geliştirmek amacıyla çalışmalarımız devam ediyor,” ifadelerini kullandı.

“Yüce Türk Milleti Bir Bütündür”

Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan ise Türk dünyasının birliğini vurgulayarak, “Bizler, ortak tarihimiz ve kültürümüzle birbirimize bağlı, yüce Türk milletinin asil evlatlarıyız. Ecdadımız, zorlukları omuz omuza vererek aşmış, destanlar yazarak bugüne kadar gelmiştir. Bugün de burada aynı ruh ve inançla bir aradayız,” şeklinde konuştu.

Kültürel Zenginlik ve Sanatla Dolu Bir Gün

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, “Kültürümüz bizi biz yapan, ortak paydada buluşturan ve birliğimizi anlamamızı sağlayan en değerli unsurdur. Bizleri bu anlamlı günde buluşturan Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’a ve programa katılım sağlayan herkese gönülden şükranlarımı sunuyorum,” dedi.

En İyi Lezzet Ödülü Keçiören’in

Şölenin bir diğer önemli etkinliği ise Yöresel Yemek Lezzetleri Yarışması oldu. Keçiören Belediyesi, “En İyi Lezzet” ödülüne layık görülerek büyük bir başarıya imza attı. Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, ödülü Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan’a takdim etti.

Sanat ve Eğlence Dolu Şölen

Türk dünyası dans toplulukları ve folklor ekiplerinin gösterileri ile devam eden etkinlik, sanatçı Figen Genç, İlkim Eylül İlk ve Gizem Öksüz’ün konserleriyle sona erdi. Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, etkinliğe katılan tüm büyükelçilere plaket vererek teşekkürlerini iletti.

Keçiören’de Türk Dünyası Birliği İçin Görkemli Şölen
Yorum Yap