1. Haberler
  2. Yerel
  3. Kayseri’de Sondaj Çalışmaları Devam Ediyor

Kayseri’de Sondaj Çalışmaları Devam Ediyor

featured
service

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ) Develi İlçesi’ne bağlı Soysallı Mahallesi’nde olası su sıkıntılarının önüne geçmek için yeni bir sondaj kuyusu açıldı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ” Özellikle bu zamanda suyumuzu bilinçli tüketmek için herkes üzerine düşeni fazlasıyla yapmalı diye düşünüyorum. Vatandaşımıza yaşamın en temel kaynağı olan suyu ulaştırmak için sürekli yeni kaynak arayışlarına gidiyoruz.” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin tamamına kesintisiz içme suyu temin etmek için KASKİ ekiplerinin gece gündüz demeden çalıştığını belirtti. Başkan Büyükkılıç, küresel ısınma ve aşırı tüketim nedeniyle temiz suya ulaşmanın her geçen gün daha da zorlaştığını, bu sebeple sürekli yeni su kaynakları arayışında olduklarını vurguladı.

“Herkes üzerine düşeni fazlasıyla yapmalı”

“Tabi ki su olmadan hayat olmaz. Suyun yönetimi ve sevkiyatından sorumlu kuruluşumuz olan KASKİ ile merkez ilçe ayrımı yapmadan her mahallemize temiz ve kaliteli içme suyu iletimi için gayret ediyoruz. Şu anda suya ulaşmakta çok şükür herhangi bir sıkıntımız yok.” diye Büyükkılıç, “Ancak uzmanların da belirttiği gibi su kaynakları sonsuz değildir. Özellikle bu zamanda suyumuzu bilinçli tüketmek için herkes üzerine düşeni fazlasıyla yapmalı diye düşünüyorum. Vatandaşımıza yaşamın en temel kaynağı olan suyu ulaştırmak için sürekli yeni kaynak arayışlarına gidiyoruz. KASKİ Genel Müdürlüğümüze bağlı teknik ekiplerimiz içme suyu olmayan ya da yetersiz gelen mahallelerin yer aldığı alanlarda, jeofizik raporlar doğrultusunda su tespiti yapılan mevkilerde sondaj kuyusu açarak, içme suyu temini için çalışmalara başlıyorlar. Daha sonra ise tespit edilen noktalarda yer alan her eve içme suyu şebeke hattı ile su temini sağlanıyor. Kesintisiz, kaliteli, temiz ve sağlıklı içme suyu temini adına hayata geçirilen planlama ve projeler çerçevesinde sondaj çalışması yapılıyor.” ifadelerini kullandı.

Büyükkılıç, “Develi ilçemize bağlı Soysallı Mahallemizde yaz aylarında nüfusun da artmasıyla birlikte zaman zaman sıkıntı yaşanabiliyordu. Ancak KASKİ’miz gerekli çalışmaları yaparak sondaj kuyusu açtı. Saniyede 46,5 litre su basacak olan proje sayesinde inşallah bölge halkımızın sıkıntısını çözmüş olacağız” diye konuştu.

Kayseri’de Sondaj Çalışmaları Devam Ediyor
Yorum Yap