1. Haberler
  2. Yerel
  3. Kayseri’de Özel Çocuklar Hayallerini Gerçekleştirdi

Kayseri’de Özel Çocuklar Hayallerini Gerçekleştirdi

featured
service

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören 29 özel öğrenci için unutulmaz bir gün yaşattı. Zihinsel ve fiziksel engelleri nedeniyle yaşıtları gibi askere gidemeyen öğrenciler için temsili asker kınası ve asker töreni düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın da katıldığı ilk aşamada temsili asker kınası gecesi gerçekleşti. Omuzlarına asker tülbentleri takılan ve ellerine kına yakılan öğrenciler, büyük bir coşku yaşadı. Aileler de bu anlamlı etkinlik için Başkan Büyükkılıç’a teşekkür etti.

Nurgül Karslıoğlu, “Çok güzel bir duygu. Biz de böyle yaşadık elhamdülillah. Bizim hayallerimizi gerçekleştirdikleri için çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Hayallerimizi gerçekleştirdiler. Çok şükür. Ne mutlu bize” dedi.

24 yaşında olan ve zihinsel engeli bulunan Abdullah Karslıoğlu ise “İlk defa askere gideceğim. Hayallerim gerçek oldu. Mutlu oldum. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ederim asker hayalim gerçekleşti” derken, Şükrü Karslıoğlu da “Çok mutluyuz. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Askere göndermiş gibi olduk. Gurur duyuyoruz” dedi.

Asker kınasından bir gün sonra ise özel çocuklar için temsili asker töreni düzenlendi. Ailelerin de katılımıyla gerçekleştirilen törende, özel çocuklar asker üniformaları içinde vatanına ve bayrağına olan sevgilerini ve bağlılıklarını gözler önüne serdi. Özel öğrenciler, temsili yemin törenlerini de yaparak, teskerelerini alıp, evlerinin yolunu tuttu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve hayırsever Ali Rıza Özderici ile eşi Besime Özderici iş birliğinde hayata geçirilen Türkiye’nin en kapsamlı engelsiz yaşam merkezi olan Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’nde, 54 personel ile yaklaşık 400 öğrenciye hizmet veriliyor.

Kayseri’de Özel Çocuklar Hayallerini Gerçekleştirdi
Yorum Yap