1. Haberler
  2. Yerel
  3. Kayseri, Gastronomi Günleri’nde Lezzet Dolu Bir Şölene Hazırlanıyor

Kayseri, Gastronomi Günleri’nde Lezzet Dolu Bir Şölene Hazırlanıyor

featured
service

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentin gastronomi alanındaki zenginliğini tüm dünyaya tanıtmak amacıyla önemli bir adım daha atıyor. Gastronomi dalında UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Kreatif Şehirler Ağı Ulusal Listesi’nde yer alan Kayseri, 23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan ikinci Kayseri Gastronomi Günleri ile mutfağının kapılarını yeniden açacak.

Bu yıl da Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilecek olan etkinlik, Kayseri’nin asırlardır süregelen eşsiz lezzetlerini meraklılarıyla buluşturacak. Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen ve büyük ilgi gören etkinliğin devamı niteliğinde olan bu yılki organizasyon, lezzet avcılarını Kayseri’ye davet ediyor.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri mutfağını dünya çapında bir gastronomi merkezi haline getirme hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Büyükkılıç, “Geçtiğimiz yıl Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçemizde muhteşem bir etkinlikle ilkini düzenlediğimiz Kayseri Gastronomi Günleri’nin ikincisi ile Kayseri mutfağımızı daha etkin şekilde yapmaya hazırlanıyoruz. Lezzet dolu bir şölen halinde geçecek Kayseri Gastronomi Günleri 2024’e hem şehrimizden, hem yurt içi ve yurt dışından tüm hemşehrilerimiz ile lezzet avcısı vatandaşlarımızı davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bu yılki etkinlik, Kayseri’nin meşhur sucuk, pastırma, mantı ve nevzine gibi lezzetlerinin yanı sıra, ünlü şefler, yerel işletmeciler, kadın kooperatifleri, akademisyenler ve çeşitli etkinliklerle zengin bir program sunacak. Bir hafta sürecek bu gastronomi şöleninde paneller, söyleşiler, atölyeler, çocuk etkinlikleri, yarışmalar, gastroshowlar ve sürpriz konuklar Kayserililerle buluşacak.

Başkan Büyükkılıç, “Sucuğundan pastırmasına, mantısından yağlamasına, katmerinden nevzinesine çeşit çeşit lezzet dolu Kayseri mutfağımızı tüm dünyaya tanıtmak amacıyla çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” diyerek, bu önemli etkinliğin Kayseri’nin gastronomi kimliğini daha da pekiştireceğini vurguladı.

Kayseri, Gastronomi Günleri’nde Lezzet Dolu Bir Şölene Hazırlanıyor
Yorum Yap