1. Haberler
  2. Yerel
  3. Kayseri Büyükşehir’in Doğal Ürünler Bahçesi Kapılarını Açıyor

Kayseri Büyükşehir’in Doğal Ürünler Bahçesi Kapılarını Açıyor

featured
service

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne ait Anadolu Harikalar Diyarı yanında yer alan ve organik üretimin adresi olan Doğal Üretim Bahçesi içerisindeki pazar yeri, 3 Ağustos’ta Kayserililerin hizmetine açılıyor. Sağlıklı ve organik sebze ile meyve almak isteyen tüketiciler, cumartesi günleri 08.00 ile 20.00 saatleri arasında pazara gelebilecekler. Diğer günlerde ise bahçelerde bulunan üreticilerden rahatlıkla alışveriş yapabilecekler.

Büyükşehir Belediyesi, Doğal Ürünler Bahçesi ve Pazarı’nda tamamen doğal fide ve tohumlardan üretilen, insan sağlığına zarar vermeyen organik ürünleri tüketiciye ulaştırmayı amaçlıyor. Bu çaba, doğal gıdaya en kısa ve ucuz yoldan erişimi sağlarken, sağlıklı beslenme konusunda da farkındalık oluşturuyor. Pazar yerinde sadece burada yetişen ürünler değil, bölgedeki tüm organik sertifikalı ürünler de satışa sunuluyor.

Pazarda ayrıca, Kadın Çiftçiler Ekolojik Eğitim ve Üretim Merkezi Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (KAÇEM) üyeleri tarafından üretilen salça, tarhana, elma sirkesi, gilaburu sirkesi, erişte, gacer unu, vişne, erik, kayısı ve şeftali marmelatı gibi işlenmiş organik ürünler de yer alacak.

Doğal Üretim Bahçesi’nde Tohum Bankası ve Tarım Aletleri Alanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, has ata tohumlarının korunması ve yaygınlaştırılması amacıyla Tohum Bankası’nı da Doğal Üretim Bahçesi içerisinde kurdu. Tohum Bankası, ziyaretçilerine örneklik tohumların yanı sıra, eskiden kullanılan tarım aletlerinin sergilendiği Tarım Aletleri Alanı’nı da sunuyor. Bu alanlar, organik tarımın önemini ve tarihsel gelişimini gözler önüne seriyor.

Kayseri Büyükşehir’in Doğal Ürünler Bahçesi Kapılarını Açıyor
Yorum Yap