1. Haberler
  2. Yerel
  3. Kayseri Büyükşehir’den RHG Enertürk Enerji Stadyumu’na çim serimi çalışması

Kayseri Büyükşehir’den RHG Enertürk Enerji Stadyumu’na çim serimi çalışması

featured
service

Mehmet UZEL / KAYSERİ (İGFA) – Kayseri’nin spor şehri haline gelmesi için çalışmalarını sürdüren ve şehre ACES Europe Derneği tarafından 2024 yılı Avrupa Spor Şehri ünvanını kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, sporun ve sporcunun yanında yer almaya devam ediyor. Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Kayserispor’un maçlarını oynadığı RHG Enertürk Enerji Stadyumu’nda yeni sezon hazırlıkları çerçevesinde çim serimi işlemlerine başlandı.

Çalışmalar, saha sıyırma işlemleriyle başlayarak mevcut kotun 25 santimetre altına inilmesiyle devam etti. Bu işlem bir hafta boyunca sürdü. Sonrasında ise temiz kum çekim işlemi yapılarak saha seviyesi 10 santimetre düşürüldü ve lazer tesviye makinesi ile saha beşik çatı formatına getirildi.

Çim Serimi İşlemleri Dört Gün Sürecek

Dört gün sürmesi planlanan gübreleme ve çim serme işlemi sonrasında çimlerin kök salması için 1 hafta dinlendirilerek gözlemlenecek. Ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından sahada HYBRIT sistem çalışmaları yapılacak.

Kayseri’nin spor altyapısını güçlendirmek ve sporcu dostu bir şehir haline getirmek amacıyla yapılan bu yenileme çalışmaları, Kayseri’nin 2024 Avrupa Spor Şehri ünvanını taçlandıracak önemli adımlardan biri olarak görülüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, sporun ve sporcunun her zaman yanında olduklarını vurgulayarak, Kayseri’nin spor alanında daha da ileriye gitmesi için çalışmalara aralıksız devam edeceklerini belirtti.

Kayseri Büyükşehir’den RHG Enertürk Enerji Stadyumu’na çim serimi çalışması
Yorum Yap