1. Haberler
  2. Yerel
  3. Karşıyaka Yamanlar Dağı’ndaki Yangın Yerleşim Yerlerini Tehdit Ediyor

Karşıyaka Yamanlar Dağı’ndaki Yangın Yerleşim Yerlerini Tehdit Ediyor

featured
service

İzmir Karşıyaka Yamanlar Dağı’nda çıkan orman yangını, yerleşim yerlerini tehdit etmeye devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangına karşı büyük bir özveriyle mücadele ediyor. Geceden bu yana süren yangın, Sancaklı Köyü ve Doğançay yerleşimlerini tehdit ederken, Bayraklı Onur Mahallesi’ndeki bazı evler tedbir amaçlı tahliye edilmeye başlandı.

Yangının yayılmasını önlemek amacıyla İzmir İtfaiyesi, 600’e yakın personel ve 30’un üzerinde yangın söndürme aracı ile bölgede yoğun bir çalışma yürütüyor. Ekipler, alevlerin yerleşim yerlerine ulaşmaması için var gücüyle çalışırken, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü de hem havadan hem de karadan yangına müdahalesini sürdürüyor.

Yangının etkilediği bölgede, rüzgarın yön değiştirmesiyle birlikte alevler hızla yayıldı. Yangının kontrol altına alınabilmesi için çalışmalar aralıksız devam ediyor. İzmir halkı, yangın bölgesindeki mücadeleyi endişeyle takip ederken, yetkililer, yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için tüm imkanların seferber edildiğini belirtti.

Karşıyaka Yamanlar Dağı’ndaki Yangın Yerleşim Yerlerini Tehdit Ediyor
Yorum Yap