1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Karataş Geçici Hayvan Bakımevi görücüye çıktı

Karataş Geçici Hayvan Bakımevi görücüye çıktı

featured
service

Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Başkentli hayvanseverler, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 93 bin metrekare alan üzerine inşa edilen ‘Karataş Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ‘Başkentte her can değerlidir’ anlayışı doğrultusunda sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda önemli çalışmalara imza atan Ankara Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik sorunları çözüme kavuşturmak için tüm paydaşlarla ve hayvanseverlere iş birliği yapıyor.

Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Başkentli hayvanseverler, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ‘Karataş Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde incelemelerde bulundular.

MERKEZİN ORTAK AKILA TAHSİS EDİLMESİ PLANLANIYOR

Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal, ziyaretçilere yapımı süren merkezi gezdirirken önemli açıklamalarda bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ortak akıl vurgusuyla kent yönetiminde Başkentlilerin görüşlerine büyük önem verdiğini belirten Ünsal, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş, burasının kullanım hakkını, tarafların sorumlulukları protokolle belirledikten sonra dernek ve vakıf statüsündeki hayvanseverlere tahsis etmeyi düşünüyor” müjdesini verdi.

‘Karataş Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında 20’den fazla dernek ve vakıf yöneticisiyle bilgi paylaşımında bulunduklarını ifade eden Ünsal, şunları kaydetti:

“Bu alan 6 bin sokak hayvanı kapasiteli ama bu 6 bin sokak hayvanını bir anda burada toplayarak tedavi etmek gibi bir niyetimiz ya da hayvanları burada tutma gibi bir amacımız yok. Burası daha projelendirirken çevre illerde olabilecek bir afet, deprem anında da sokak hayvanlarını getirip burada tedavi ve rehabilitasyonlarını yapmak amacıyla oluşturulmuş bir proje.  Bu alanda çalışmalar devam ediyor ve kısa bir süre içerisinde bitecek. Bu alanı ağaçlandıracağız. Şu anda ağaç dikim mevsimi olmadığı için ağaç dikimine başlamadık. Asfalt yolunu yapacağız. Saha içerisinde gerek tedavi merkezi, gerek hayvanları bulunduracağımız diğer yerlerle ilgili çalışmalar devam ediyor. Güzel bir toplantı oldu, hayvanseverlerin fikirlerini aldık. Bu görüşmelerimiz devam edecek.”

Karataş Geçici Hayvan Bakımevi görücüye çıktı
Yorum Yap