1. Haberler
  2. Gündem
  3. Karamahmutoğlu: Katz Bilmelidir ki Türkiye Irak Değildir

Karamahmutoğlu: Katz Bilmelidir ki Türkiye Irak Değildir

service

Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu, düzenlediği basın toplantısında partinin gündeme ilişkin görüşlerini paylaştı. İsrail Dışişleri Bakanı İsrael Katz’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ifadelerine sert tepki gösteren Karamahmutoğlu, turizm sektörü ve Kıbrıs politikalarına dair de önemli açıklamalarda bulundu.

Karamahmutoğlu, “AK Parti hükümeti, bakanlıklarımız, yetkililer gereken cevabı vermişlerdir. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olarak bu duruma biz de karşılığımızı vermek istiyoruz. Sayın Katz bilsin ki ne Türkiye Irak’tır ne de Türk Cumhurbaşkanı Bağdat’taki Saddam Hüseyin’dir.” ifadelerini kullandı.

“Sayın Katz Bilmelidir ki Türkiye Irak Değildir”

Azmi Karamahmutoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı İsrael Katz’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik saldırgan ifadelerini kınayarak, “Ne yazık ki İsrail hükümetinin şimdiki Dışişleri Bakanı olan İsrael Katz,, diplomatik nezaketin dışına çıkan bugüne kadar tarihte hiçbir zaman birbiriyle savaşmamış iki millet olan İsrail ile Türkiye’nin arasındaki ilişkiye yakışmayacak nezaketsiz bir ifade ile Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan çirkin, saldırgan ifadeler kullanmıştır ve Sayın Cumhurbaşkanımızın sonunun Irak’taki Saddam Hüseyin gibi olacağını, olabileceğini söylemiştir.

AK Parti hükümeti, bakanlıklarımız, yetkililer gereken cevabı vermişlerdir. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olarak bu duruma biz de karşılığımızı vermek istiyoruz. Sayın Katz bilsin ki ne Türkiye Irak’tır ne de Türk Cumhurbaşkanı Bağdat’taki Saddam Hüseyin’dir.” dedi.

“Turizm sektöründe bu yıl büyük bir hayal kırıklığı yaşanıyor”

Karamahmutoğlu, yaz mevsiminin ve turizm sezonunun ortasında olmalarına rağmen, turizm sektöründe büyük bir hayal kırıklığı yaşandığını belirtti. “Malum, Türkiye’mizin ihracattan sonra ikinci büyük girdisi, döviz girdisi turizm sektöründen elde edilir. Bu yılda yine beklentilerimiz büyüktü. Ancak her yıl bir öncekine kıyasla sürekli artış eğiliminde olan hem giren turist sayısı hem de elde edilen gelir bakımından artış eğiliminde olan turizm sektöründe bu yıl büyük bir hayal kırıklığı yaşanıyor. Bu yalnızca ekonomik gelişmelerle, Türkiye’deki fiyatların, gıda fiyatlarının, konaklama fiyatlarının yüksekliğiyle açıklanabilir, izah edilebilir bir durum değil. Fakat gariptir iç turizmde de aynı şekilde azalma gerilme var. Hatta öyle ki turizm bölgelerinden bize gelen haberlere göre yazlık sahibi vatandaşlarımız bile bu sezon yazlıklarına gidemediler” diye konuştu.

“Turizm Bakanı Kendi İşletmeleri İçin Çalışıyor”

Karamahmutoğlu, Turizm Bakanlığı’nın çalışmalarına dair eleştirilerde bulunarak, “Turizm sektörünü alıp ileriye götürmesi gereken aslında Turizm Bakanlığı’na haksızlık etmeyelim. Çalışmıyor değil, çalışıyor. Fakat Sayın Turizm Bakanımız, Türkiye turizmi için değil, kendi turizm işletmeleri için çalışıyor. Kendi turistik işletmelerinin sayısını çoğaltmak, kendi turizm işletmelerine elde edileceği geliri artırmak için çalışıyor. Otel zincirlerine yeni otel alanları ve yeni otel binaları katmakla meşgul” ifadelerini kullandı.

Karamahmutoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 50. yılını kutladığına değinerek, Kıbrıs’a verilen önemi vurguladı. “Şair Kıbrıs’ı şöyle adlandırmıştır, ‘Gövdesini Akdeniz’in serin sularında yıkamak isteyen Anadolu’nun nefes almak için sulardan başını çıkartmasıdır Kıbrıs.’ Bizim Kıbrıs’a bakışımız budur. Kıbrıs bizim için bu değerdedir” dedi.

“Heybeliada Ruhban Okulu Milli Eğitim’e Bağlı Olmalı”

Heybeliada Ruhban Okulu’nun eğitim faaliyetlerine son vermesi meselesine de değinen Karamahmutoğlu, “Patriklik tarafı Fener Rum Patrikhanesi yine Türk Milli Eğitimine bağlı olmadan bu Heybeliada Ruhban Okulu’nun eğitimi açma arzusundadır. Bizim size söylemiş olduğumuz okul açılabilir fakat burada eğitimin birliği yasası vardır. Burası üniter bir devlettir. Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak bu okul açılabilir. Ancak bu Türk vatandaşı olan bu dini cemaat bu şekilde bir inatlaşma yoluna gitmektedir” diye konuştu.

Ümit Özdağ’a Yönelik Saldırılar : Tek başına toplumun karşısına çıktı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a yönelik saldırılara da dikkat çeken Karamahmutoğlu, “Saldırılardan söz açmışken, bir diğer saldırı da Zafer Partisi’nin Sayın Genel Başkanı, lideri olan Prof. Dr. Ümit Özdağ’adır. Türkiye’de sığınmacılar, kaçaklar, yasadışı kaçak nüfus, Türk toplumun, kamuoyunun ve hatta medyanın bilgisinden kaçırılırken, gizlenirken, saklanırken bu sayının hükümetin açıkladığından çok daha fazla olduğunu ve hatta Türkiye için tehlikeli boyutlara geldiğini, yarınlar için ise daha da tehlikeli olacağını gören ve bu tehlikeye karşı uyarmak için sesini yükseltmek, Türk halkını sarsarak kendine getirmek için akademisyen, bir siyaset insanı bulunduğu konforlu politik alanı terk ederek yani bir partide genel başkan yardımcısı hali hazırda milletvekili iken bu konforlu alanı terk ederek tek başına toplumun karşısına çıktı” dedi.

Karamahmutoğlu: Katz Bilmelidir ki Türkiye Irak Değildir
Yorum Yap