1. Haberler
  2. Gündem
  3. “KALKAN-26” Operasyonu: 5 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü Yakalandı

“KALKAN-26” Operasyonu: 5 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü Yakalandı

featured
service

İstanbul’da düzenlenen “KALKAN-26” operasyonu ile 5 göçmen kaçakçılığı organizatörü ile bu organizatörlerle anlaştıkları tespit edilen 94 düzensiz göçmen yakalandı.

Göç İdaresi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda, beş göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı ve mahkeme kararıyla tutuklandı. Aynı operasyonda, bu organizatörlerle anlaştıkları tespit edilen 94 düzensiz göçmen de yakalandı.

Operasyon, TEM otoyolu Edirne istikameti üzerinde, Büyükçekmece mevkiinde durdurulan bir araca yönelik olarak gerçekleştirildi. Operasyon sonucunda tır sürücüsü A.G., ve göçmen kaçakçılığı organizatörleri T.K., C.E., R.H. ve B.T. gözaltına alınarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, insan kaçakçılığı yaparak Türkiye’yi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceklerini belirtti. Yerlikaya, “Göçmen kaçakçılığıyla mücadelemiz aralıksız biçimde azim ve kararlılıkla devam edecek” dedi. Ayrıca Göç İdaresi Başkanlığı ve operasyonu gerçekleştiren polis ekiplerine teşekkür ederek, “Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” ifadelerini kullandı.

“KALKAN-26” Operasyonu: 5 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü Yakalandı
Yorum Yap