1. Haberler
  2. Gündem
  3. Malatya’da 5.9 Büyüklüğünde Deprem: İlk Bilgilere Göre Can ve Mal Kaybı Yok

Malatya’da 5.9 Büyüklüğünde Deprem: İlk Bilgilere Göre Can ve Mal Kaybı Yok

featured
service

Malatya’nın Kale ilçesinde, saat 10.46’da 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre, depremin merkez üssü yerin 10.07 kilometre derinliğinde yer alıyor. Çevre illerde de hissedilen sarsıntı, vatandaşlar arasında paniğe yol açtı. Şu ana kadar yapılan açıklamalara göre, herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı.

İletişim Başkanlığı, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Malatya’nın Kale ilçesinde, saat 10.46’da AFAD verilerine göre 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem sonrası, an itibarıyla, can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Çevre illerde de hissedilen deprem ile ilgili başta AFAD olmak üzere tüm kurumlar inceleme ve saha taramalarını sürdürmektedir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.” ifadelerine yer verildi.

“Ulaşım ve haberleşmeye dair herhangi bir sorun tespit edilmedi”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise iletişimde herhangi bir aksama yaşanmadığını belirterek, “Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen depremde ilgili kurumlarımızın saha tarama çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar ulaşım ve haberleşmeye dair herhangi bir sorun tespit edilmemiştir. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” açıklamasında bulundu.

Malatya’da 5.9 Büyüklüğünde Deprem: İlk Bilgilere Göre Can ve Mal Kaybı Yok
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.