1. Haberler
  2. İzmir
  3. Kakadu Papağanı Ailesinin İlk Yavrusu Dünyaya Geldi

Kakadu Papağanı Ailesinin İlk Yavrusu Dünyaya Geldi

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, 2024 yılının ilk yarısında gerçekleşen yeni doğumlarla büyük bir heyecan yaşıyor. Parkın uzun zamandır sakinleri arasında yer alan sevecen ve zeki kakadu papağanı ailesi, 15 yıl aradan sonra ilk yavrusunu karşıladı. Kakaduların yanı sıra zebra, lemur, emu kuşu, Güney Afrika antilobu, yaban keçisi, ceylan ve alageyikler de yeni doğumlarla ailelerini genişletti.

Veteriner Sağlık Teknikeri Emin Onbaş, kakaduların yavru alabilmesi için özel bir çalışma yapıldığını belirterek şunları söyledi: “Kakadu ailesinden yavru alabilmek için özel bir çalışma yaptık. Kendilerini güvende hissetmeleri için özel bir alan yarattık. Böylelikle yavru almayı başardık. Şu an baksın içerisinde 3 yumurta daha var. Onlardan da yavru almayı umut ediyoruz. Tüm bu güzellikler ciddi bir emeğin ürünü. Bu emeklerin karşılığını aldığımız ve Doğal Yaşam Parkı’na bir kakadu daha kazandırdığımız için mutluyuz.”

Kakadu Papağanı Ailesinin İlk Yavrusu Dünyaya Geldi 1

Lemur ve zebra aileleri de parkta büyük ilgi gören diğer türler arasında yer alıyor. Veteriner Hekim Gözde Budak Taşçı, halka kuyruklu lemur ailesine üç erkek ve bir dişi lemurun katıldığını belirterek, lemurların doğal ortamlarına uygun bir yaşam alanında mutlu ve huzurlu olduklarını ifade etti. Taşçı, “Nisan ayı başından bu yana lemur ailesine 3 erkek, 1 dişi lemur daha eklendi. Lemurlar, doğal yaşamına uygun bir ortamda bulundukları için mutlu ve huzurlu. Bundan dolayı da rahatlıkla üreyebiliyorlar” dedi.

Afrika Savanı’nda da bu yıl iki yeni zebra doğumu gerçekleşti. Taşçı, “Nisan ve Haziran’da iki erkek zebra doğdu. İlk geldiğinde 5 olan zebralar şimdi 14 kişilik bir aileye ulaştı. Mutlu bir aile” diye konuştu.

Emu kuşları da yeni doğumlarla dikkat çekiyor. Veteriner Sağlık Teknikeri Bengisu Ziyan, Mart ayının sonunda doğan erkek emu yavrusunun boyunun 2 metreye kadar uzayabileceğini belirterek, “Şu an 5 emu var. Deve kuşundan sonra en uzun kuş. Boyu 2 metreye kadar uzuyor. 48 ile 65 gün arasında yumurtadan çıkıyor. Bizimle çok iyi anlaşıyorlar. Sosyal ve çok neşeli hayvanlar. Peşimizden ayrılmıyorlar” dedi.

Kakadu Papağanı Ailesinin İlk Yavrusu Dünyaya Geldi 2

Doğal Yaşam Parkı’nda Güney Afrika antilobu, ceylan ve yaban keçileri de yeni yavrularıyla ailelerini büyüttü. Veteriner Sağlık Teknikeri Emin Onbaş, parkta gerçekleşen doğumların yüksek bakım kalitesinin ve ilginin bir sonucu olduğunu vurgulayarak, “Yavrulama dönemi bu yıl çok iyi geçiyor. İlk doğumu Ocak ayının sonunda aldık. Güney Afrika Antilobu bir erkek yavru verdi. Nisan ayında ceylanlar doğum yaptı. 25 dişi, 14 erkek olmak üzere 39 yavru aldık. İyi bir şekilde gelişip, büyüyorlar. Ceylandan sonra yaban keçilerinde doğum başladı. 3 dişi 2 erkek de yaban keçilerinden aldık. Genel durumları çok iyi. Alageyikler de çok güzel yavru sahibi oldu. 8 yavrumuz dünyaya geldi” diye konuştu.

İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın genişleyen ailesi, kaliteli bakım ve özenli ilgi sayesinde sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Onbaş, “İzmir Doğal Yaşam Parkı deneyimli kadrolara sahip. Hepimiz elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Her doğan yavruya özel ilgi gösteriyoruz. Bakımlarını aksatmıyoruz. Yavruların gelişip büyüdüğünü görmek bizi çok mutlu ediyor. Doğal Yaşam Parkı ailemiz genişliyor” dedi.

Kakadu Papağanı Ailesinin İlk Yavrusu Dünyaya Geldi
Yorum Yap