1. Haberler
  2. Kahramankazan
  3. Kahramankazan’da Makam Koltuğu İcralık Oldu

Kahramankazan’da Makam Koltuğu İcralık Oldu

featured
service

Kahramankazan Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu’nun başkanlığında düzenlendi. Başkan Çırpanoğlu, “Bir organizasyon firmasına geçmiş dönemden kalma 8 milyon borcumuz var. İcra ödeme emrinde makam koltuğunun, makam masasının haciz edilmesi belirtiliyor.” dedi.

Belediye Meclis toplantısında konuşan Çırpanoğlu, “Hala benim belediye başkanlığımı kabullenemeyen art niyetli insanlara sesleniyorum. Burada hiçbir parti grubu siyaset yapmıyor. Dolayısıyla biz de yapmıyoruz. Milletimizin iradesi ile vatandaşa hizmet etmek için çıktığımız bu yolda bizleri engellemeye, karalamaya çalışanların alnını karışlarım!” ifadelerini kullandı.

Kahramankazan'da Makam Koltuğu İcralık Oldu 1

“Kahramankazan’ın özüne yakışır bir kutlama gerçekleştirdik”

Toplantıda konuşan Başkan Selim Çırpanoğlu, geçtiğimiz günlerde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı konserine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çırpanoğlu, “Kahramankazan’ın özüne yakışır bir kutlama gerçekleştirdik. Yaklaşık 8 ila 10 bin kişinin katıldığı konser etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmayarak milli heyecanı hep birlikte doruklarda yaşama fırsatı bulduğumuz tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Ayrıca, Millet Bahçesi’nin her türlü etkinlik, konser ve organizasyona ev sahipliği yapabilecek kapasitede olduğunu belirten Başkan Çırpanoğlu, gelecekte düzenlenecek etkinliklere vatandaşların daha kolay katılım sağlaması için ring seferleri düzenleyeceklerini ifade etti.

“2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Hayırlı Olsun”

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilere verdikleri desteklere de değinen Başkan Çırpanoğlu, “Artan maliyetler nedeniyle çocuklarını okula göndermekte zorluk yaşayan vatandaşlarımıza belediyemiz adına 1000 TL’lik hediye çeki, okul hayatlarına ilk adımlarını atan yavrularımıza da rüzgar gülü ve uçurtma hediye ettik. Kahramankazan’da ikamet eden maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar ile birlikte okula yeni başlayan evlatlarımıza verdiğimiz destekler belediyemizin maddi durumu el verdiği sürece artarak devam edecek” dedi. Başkan Çırpanoğlu, hediye çeklerinin Kahramankazan’daki kırtasiyelerde kullanılabileceğini, böylece hem esnafın kazanç sağladığını hem de çocukların gönüllerine girildiğini belirtti.

Hibe Araç Alımları Devam Ediyor

Kahramankazan’ın konumu nedeniyle diğer ilçelere kıyasla şanslı olduğunu vurgulayan Çırpanoğlu, ilçenin binlerce işletmeye ev sahipliği yaptığını ve bunun gurur verici olduğunu söyledi. Çırpanoğlu, “Geçtiğimiz meclis toplantısında da söylediğimiz gibi belediyemiz hibe olarak araç alımlarını sürdürüyor. Bir firma tarafından karşılanmak suretiyle Kahramankazan’ımıza yeni bir hizmet aracı daha kazandırdık. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. Ayrıca, %40’ı devlet desteğiyle karşılanan, geri kalan kısmı ise Kahramankazan Belediyesi tarafından ödenen bir çöp aracının da belediyenin araç filosuna katıldığını belirtti.

Art Niyetli Firmalar Var

Geçmiş dönemden kalma borçlarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Çırpanoğlu, “Devlette devamlılık esastır. Bizler geçmiş dönemden kalan borçları inkar etmiyoruz fakat iyi niyetli insanlar olduğu gibi kötü niyetli insanlar da var. Bir organizasyon firmasına geçmiş dönemden kalma 8 milyon borcumuz var. İcra ödeme emrinde makam koltuğunun, makam masasının haciz edilmesi belirtiliyor. Hala benim belediye başkanlığımı kabullenemeyen art niyetli insanlara sesleniyorum. Burada hiçbir parti grubu siyaset yapmıyor. Dolayısıyla biz de yapmıyoruz. Milletimizin iradesi ile vatandaşa hizmet etmek için çıktığımız bu yolda bizleri engellemeye, karalamaya çalışanların alnını karışlarım!” şeklinde konuştu.

Kahramankazan'da Makam Koltuğu İcralık Oldu 2

Kent Meydanının Yeniden Değerleme Süreci Devam Ediyor

Kahramankazan’ın merkezinde yapılan Kent Meydanı hakkında da bilgi veren Başkan Çırpanoğlu, projenin kabul aşamasının tamamlanması için sürecin devam ettiğini belirtti. Çırpanoğlu, meydanın ihale sürecinin geçmiş dönemde tamamlandığını ve şu an 100 milyon TL borcu bulunduğunu ifade etti. Yapılacak yeniden değerleme sonucunda mevcut borcun 140-150 milyon TL’ye ulaşabileceğini vurgulayan Çırpanoğlu, belediye gelirlerinin mevcut çalışan maaşlarının neredeyse üçte birini karşıladığını, geçmiş dönemde Kent Meydanı için sadece 3 milyon TL ödeme yapıldığını da sözlerine ekledi.

Meclis toplantısı, gündem maddeleri, önergeler ve komisyon raporlarının oylanmasının ardından, bir sonraki toplantının 1 Ekim Salı günü yapılmasına karar verilerek sona erdi.

Kahramankazan’da Makam Koltuğu İcralık Oldu
Yorum Yap