1. Haberler
  2. Yerel
  3. Kadınlar Büyükşehir’in Sıralarında Okuma Yazma Öğreniyor

Kadınlar Büyükşehir’in Sıralarında Okuma Yazma Öğreniyor

featured
service

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde öğrenmenin yaşı yok. Kadınları her alanda görünür kılmak için birçok etkinlik ve proje yapan Büyükşehir Belediyesi, okuma yazma bilmeyen kadınlar için de kurs imkanı sağlıyor.

Çocuklarının eğitim aldığı sıralarda kendileri de okuma yazma öğrenen kadınlar, hem sosyal hayatta bağımsız hareket edebilmenin hem de çocuklarının eğitim hayatına katkı sağlayabilmenin mutluluğunu yaşıyor. Büyükşehir Belediyesi Kurs Merkezlerinin Çilek, Kazanlı, Hal, Turgut Türkalp Şubelerinde şimdiye kadar 145 kadın okuma yazma öğrendi.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren kurs merkezlerinde eğitim gören kadınlar, ilk aşamada okuma yazma ve basit matematik işlemlerini öğreniyor. 2 ayın sonunda girdikleri sınavda başarılı olanlar ikinci kademeye başlıyor. Bu aşamada da 2 ay süreli Türkçe, matematik, sosyal bilgiler ve fen bilgileri dersleri gören kadınlar, girdikleri sınavı geçtiklerinde Halk Eğitim Merkezi tarafından ilkokul seviyesinde belge alıyorlar.

Kadınlar Büyükşehir’in Sıralarında Okuma Yazma Öğreniyor 1

Kardoğan: “Okuma Bilmeyen Kadınlarımızın, Yetişkinlerimizin Bize Başvurmasını İstiyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Çilek Şubesi Sorumlusu Deniz Kardoğan, “Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak kurs merkezlerimizde okuma yazma bilmeyen yetişkinlerimize bu konuda destek sunmaktayız. Bizim asıl amacımız onlara aslında okumanın yaşının olmadığını ve günlük hayatlarında hayatlarını kolaylaştırmak için her zaman bir fırsatları olduğunu göstermek. Başkanımız da bu çerçevede bize destek sunuyor” dedi.

Sabah ve öğle oturumlarında günde 4’er saat kurs verildiğini anlatan Kardoğan, “İsteyen her yetişkin bize başvurabiliyor. Biz öğrencilerimizin seviyelerini belirleyip ona göre bir çizelge hazırlıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak biz özellikle okuma yazma bilmeyen kadınlarımızın, yetişkinlerimizin bize başvurmasını istiyoruz. Onlara burada her türlü desteği sunacağız” diye konuştu.

Kadınlar Büyükşehir’in Sıralarında Okuma Yazma Öğreniyor
Yorum Yap