1. Haberler
  2. Çankaya
  3. Kadın Emeği Pazarı Başkentlilerle Buluştu

Kadın Emeği Pazarı Başkentlilerle Buluştu

featured
service

Çankaya Belediyesi, kadın emeğini görünür kılmak ve kadınların ekonomik bağımsızlığını güçlendirmek amacıyla “Kadın Emeği Pazarı”nı hayata geçirdi. Her hafta perşembe günü Ayrancı Pazar Yeri’nde kurulan pazarda, kadınlar el emeği ürünlerini Başkentlilerle buluşturuyor. Saat 10.00-20.00 arasında ziyarete açık olan pazar, kadınların sosyal hayata ve istihdama eşit katılımını destekleyen önemli projelerden biri olarak öne çıkıyor.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İçin Mor Bayraklı Belediye

Toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki çalışmalarıyla “Mor Bayrak” ödülüne sahip olan Çankaya Belediyesi, kadınları ekonomik ve sosyal hayata katılımda güçlendirmeyi sürdürüyor. Çankaya’da ikamet eden ve el emeği ürünler üreten kadınlar, bu pazar sayesinde eserlerini sergileyip satışa sunabiliyorlar.

Kadın Emeği ile Renklenen Pazar

19 Eylül’de kapılarını açan pazarda kadınlar, çanta, deri ürünler, takı, amigurumi oyuncaklar, heykel ve tablo gibi çeşitli el emeği ürünleriyle Başkentlilerin beğenisini kazandı. Kadınlar, hem ziyaretçilerin ilgisinden hem de belediyenin sunduğu bu imkandan duydukları memnuniyeti dile getirirken, pazara olan ilgi giderek artıyor. Ürünlerini pazarda sergileyen Handan Ceyhan, “Yıllardır çok sevdiğim ürünleri satıyorum. Belediyenin bu hizmetinden çok memnunum. Bize böyle bir olanak sağladıkları için çok teşekkür ediyoruz. Her Perşembe günü Ayrancı Pazarı’nda el emeği göz nuru ürün almak isteyen bütün Ankaralıları buraya davet ediyoruz” dedi.

Öğrenciler de Pazarda Yerini Aldı

Pazarda stant açanlar arasında üniversite öğrencileri de bulunuyor. Hacettepe Üniversitesi son sınıf öğrencisi Ela Toku, “Kadınlara yönelik bu destekleyici davranışından dolayı Çankaya Belediyesi bizim kalbimizde bir noktada” diyerek belediyeye teşekkür etti.

İlk kez Kadın Emeği Pazarı’nda stant açtığını söyleyen Görkem Ezgi Göksu ise “İlk defa katılıyorum. Çok güzel bir olanak bizim için. Sayın Başkanımıza da teşekkür ediyoruz. Pazarı herkesin gelip görmesini istiyoruz çünkü çok güzel el işçiliği ürünler var. Kadınlar, sadece evde yemek ve temizlik yapmak ya da çocuk bakmaktan ibaret olmadıklarını gösterebilecekleri bir mecra buldular bu açıdan çok mutluyuz” diye konuştu.

120 Kadına Gelir Desteği

Kadın Emeği Pazarı’nda gıda, hazır ve ikinci el ürünler hariç el emeği ürünlerini satmak isteyen kadınlar, başvuru yaparak pazarda yer alabiliyor. 120 stantta 120 kadına gelir desteği sağlanan pazarda, stant ücretleri sembolik olup sadece başvuru yapan kişiler tarafından kullanılabiliyor. Kadın Emeği Pazarı ile ilgili detaylı bilgilere ve başvuru sürecine https://basvuru.cankaya.bel.tr/etkinlik adresinden ulaşılabiliyor.

Kadın Emeği Pazarı Başkentlilerle Buluştu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.