1. Haberler
  2. Spor
  3. Jose Mourinho: Daha farklı sonucu hak ediyorduk

Jose Mourinho: Daha farklı sonucu hak ediyorduk

featured
service

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Adana Demirspor karşısında alınan 1-0’lık galibiyetin ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Portekizli çalıştırıcı, maç boyunca takımının dominant bir performans sergilediğini vurgulayarak, daha farklı bir sonucu hak ettiklerini dile getirdi.

“Takım fiziksel olarak düştü”

Maçın genel değerlendirmesini yapan Mourinho, “Bugün olmayan tek şey gollerdi. Çünkü ilk 60-65 dakikada sergilediğimiz oyuna baktığınız zaman sonuç tamamen farklı olmalıydı. Çok fazla pozisyon kaçırdık. Benim yarım pozisyon diye adlandırdığım pozisyonları da kaçırdık. Bu ne anlama geliyor? Final bölgesinde, üçüncü bölgede son pas ve kararlarda doğru şeyleri teknik anlamda yapamama ama maç boyunca dominant olan taraftık. Daha farklı sonucu hak ediyorduk” ifadelerini kullandı. Fiziksel olarak bazı oyuncuların hazır olmadığını belirten Mourinho, “Belirli bir dakikadan sonra takım fiziksel olarak düştü. Çünkü Maximin 90 dakika oynayacak durumda değil. Aynı şekilde İrfan da… Orta sahada da sürekli İsmail ve Szymanski ile oynuyoruz. Dolayısıyla takım son bölümde birazcık fiziksel anlamda düşüş yaşadı. Bu istemediğimiz bir şeydi ama çok çok hak ettiğimiz galibiyeti bugün elde etmeyi başardık ki sonuca baktığımız zaman daha da fazlasını hak ediyorduk” dedi.

“Bartu Türk Futbolu için iyi bir şey”

Portekizli teknik adam, oyuncuların maç içindeki değişen pozisyonları hakkında ise şunları söyledi: “Bir pozisyonda elinizde iki oyuncu olduğu zaman bu değişiklikleri yapmak daha kolay oluyor. Mesela Dzeko’nun yerine Nesyri girebiliyor. Bu sizin için kolay oluyor ama bazı durumlarda da pozisyon anlamında adaptasyon yapmanız gerekiyor. Mesela Szymanski orta saha olarak oynadı. Normalde kendisi daha ofansif bir oyuncu. Sonra Bartu oyuna girdi. Türk futbolu için iyi bir şey olduğunu düşünüyorum. Çünkü kendisi iyi bir genç oyuncu. Onlara süre vermekten korkmuyoruz ki kendisi daha fazla süre alacak. Aynı zamanda elimizde Yusuf ve Oğuz var. Kısa da olsa üst üste süreler aldı. Türk futbolu için iyi olduğunu düşünüyorum. Çünkü ben evet, Fenerbahçe için çalışıyorum ama en direkt olarak aynı zamanda Türk futbolu için çalışıyorum.”

“Çocuklar için bir şeyler yapmak istiyorum”

Mourinho, basın toplantısında Fenerbahçe’nin başlattığı eğitim kampanyasıyla ilgili düşüncelerini de paylaştı. “Bu kampanya Fenerbahçe’nin bir kampanyası. Ben de buna bağlı olmaktan gurur duyuyorum ama belirtmiş olduğum gibi başkanımıza, kulübümüze bağlı bir kampanya. A takımın teknik direktörü olarak benim de parçası olmam gereken bir iş olarak bunu görüyorum. Bu kampanyanın bir parçası olmak zevk. Ben her zaman bu tarz kampanyalarda elimden geleni yapmak isterim. Kulübümüz harika bir kampanya başlattı. Gurur duyuyorum. İki seneliğine evim olacak bu ülkede çocuklar için bir şeyler yapmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Jose Mourinho: Daha farklı sonucu hak ediyorduk
Yorum Yap