1. Haberler
  2. Yerel
  3. Jeotermal Seraya 3 bin 300 metrelik terfi hattı

Jeotermal Seraya 3 bin 300 metrelik terfi hattı

featured
service

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula’da yürütülen ‘Jeotermal Kaynaklı Teknolojik Sera Projesi’nin su ihtiyacının karşılanması için enerji nakil hattı ve 3 bin 300 metrelik terfi hattı kuracak. Proje sayesinde jeotermal seraya sulama ve kullanma suyu sağlanacak.

Jeotermal Seraya 3 bin 300 metrelik terfi hattı 1

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek ve Kula Belediye Başkanvekili Semra Gündüz, yıllık 2 bin ton domates üretilen serada ihtiyaç duyulan sulama ve kullanma suyunun temin edilmesi için protokol imzaladı. Kula’da 50 bin metrekarelik alanda üretim yapılan projede, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği içerisinde hareket edecek.

Enerji nakil hattı ve 3 bin 300 metrelik terfi hattının yapılacağını belirten Başkan Ferdi Zeyrek, çalışma sayesinde Kula’nın tarımsal potansiyelinin ve seranın üretim kapasitesinin artırılacağını kaydetti.

Jeotermal Seraya 3 bin 300 metrelik terfi hattı 2

Protokolün Kula’ya hayırlı olmasını temenni eden Kula Belediye Başkanvekili Semra Gündüz ise, sağlanan destekler nedeniyle Başkan Ferdi Zeyrek’e teşekkür ederek, 3 bin 300 metrelik terfi hattının sulama ve kullanma suyu ihtiyacının sağlanması adına önemli bir adım olduğunu kaydetti.

Jeotermal Seraya 3 bin 300 metrelik terfi hattı
Yorum Yap