1. Haberler
  2. Yerel
  3. İzmit Belediyesi Kadın El Emeği Satış Stantları Büyüyor

İzmit Belediyesi Kadın El Emeği Satış Stantları Büyüyor

featured
service

KOCAELİ (İGFA) – İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Kadın El Emeği Satış Stantları, kadın girişimcilerin ürünlerini sergileyerek kazanca dönüştürmelerine olanak sağlıyor. Doğa dostu kadın el emeği ürünlerinin yer aldığı bu stantlar, Kadın Girişimciler Merkezi, İzmit Çarşısı, Çınar Kadın Kooperatifi, Engelli Dernekleri, Kuruçeşme Girişimci Kadınlar Derneği ve evinde üretim yapan girişimci kadınların ürünlerine ev sahipliği yapıyor.

DAYANIŞMA VE ÜRETİM AĞI GÜÇLENİYOR

İzmit Belediyesi, kendi imkanları ile üretim yapan kadınların ürünlerini alıcılara ulaştırabilecek farklı satış kanalları imkanı sunarak, kadınlar arasındaki dayanışma ve üretim ağını güçlendirmeyi hedefliyor. Girişimci kadınlar, Sanat Sokağı, Anıtpark, Kültür Tepesi ve Belsa Plaza A Blok önünde ürünlerini görücüye çıkarıyor. Evlerinde üretim yapan ve ürünlerini kazanca çevirmek isteyen girişimci kadınların, İZGİM Kadın Girişimciler Merkezi ya da Belsa Plaza B Blok 7. Kat İZMEK’ten başvuru formu doldurmaları gerekiyor.

GİRİŞİMCİ KADINLARA DESTEK

İzmit Belediyesi’nin bu girişimi, kadın girişimcilerin ekonomik bağımsızlıklarını kazanmasına katkı sağlıyor. Belediye yetkilileri, stantların büyüyerek daha fazla kadının el emeğini değerlendirebilmesine olanak tanıdığını belirtti. Kadın girişimcilerin ürünlerini doğrudan tüketiciyle buluşturması, hem yerel ekonomiye hem de kadınların sosyal ve ekonomik olarak güçlenmesine katkı sağlıyor.

İzmit Belediyesi Kadın El Emeği Satış Stantları Büyüyor
Yorum Yap