1. Haberler
  2. İzmir
  3. İzmir’in Altyapısında 110 Milyon Euro’luk Dev Yatırım Başlıyor

İzmir’in Altyapısında 110 Milyon Euro’luk Dev Yatırım Başlıyor

featured
service

İzmir’in altyapı sorunlarını çözmek ve şehri afetlere daha dirençli hale getirmek amacıyla Dünya Bankası’ndan sağlanacak 110 milyon Euro’luk finansmanla hayata geçirilecek “Konak İlçesi Umurbey, Halkapınar, Mersinli ve Çınarlı Mahalleleri ile Bayraklı İlçesi Adalet Mahallesi Yağmur Suyu ve Kanalizasyon İnşaatı Projesi” vatandaşlara tanıtıldı. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen toplantıya İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan’ın yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi temsilcileri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantıda konuşan İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, İzmir’in altyapısını güçlendirecek bu dev yatırımın kentin geleceği için büyük önem taşıdığını belirtti. Erdoğan, “İzmir, İZSU Genel Müdürlüğü’nün yaptığı yatırımlar sayesinde altyapısı güçlü ve afetlere dirençli bir kent olarak öne çıkacak. Bu alanda hazırladığımız projeleri uluslararası iş birlikleri ile hayata geçireceğiz” dedi. Proje kapsamında Konak ve Bayraklı ilçelerindeki atıksu hatları yenilenecek ve yağmur suyu toplama sistemleri inşa edilecek.

İzmir’in Altyapısında 110 Milyon Euro’luk Dev Yatırım Başlıyor 1

18 Ayda Tamamlanacak

Erdoğan, yağmur suyu ve kanalizasyon altyapısına yönelik yatırımın neden bu bölgelerde yapılacağını ise şu sözlerle açıkladı: “Projenin uygulanacağı bölge birçok yeni yapının ve çok katlı yapıların olduğu bir yer. Mevcut birleşik altyapı sistemi, yağmur suyu taşkını gibi sorunlara neden olabiliyor. Bu yüzden öncelikli bölgelerimiz bu mahalleler oldu.” Çalışmaların 18 ay süreceğini belirten Erdoğan, “Ozan Abay Caddesi üzerindeki Piyale kolektörü, yağmur suyu ve atıksu toplama sistemini ayrı sistem olarak işletecek şekilde yenilenecek. 2026 yılının ikinci yarısında tamamlanacak, 30 yıllık bir işletme ömrüne sahip olacak” ifadelerini kullandı.

Çevresel ve Sosyal Etkiler Göz Önünde Bulundurulacak

Toplantıda söz alan ENVESU Proje Koordinatörü Öner Akten, projenin çevresel ve sosyal etkilerinin vatandaşlara detaylı şekilde aktarıldığını belirtti. Akten, inşaat sürecinde çevreye verilecek olası zararların en aza indirileceğini ve mahalle sakinlerinin bilgilendirilmesine devam edileceğini söyledi.

Proje, Türkiye Deprem, Sel ve Orman Yangınları Acil İmar Projesi (TEFWER) kapsamında gerçekleştirilirken, İzmir’in altyapı sorunlarına çözüm bulmayı amaçlıyor. İZSU, bu yatırımlarla kenti gelecekteki doğal afetlere karşı daha dirençli hale getirecek.

“Şeffaf Yönetim Anlayışıyla Devam Ediyoruz”

Gürkan Erdoğan, “Şeffaf yönetimle bilgilendirmeye devam edeceğiz. Süreç boyunca bizleri yalnız bırakmayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay’a ve Dünya Bankası yetkililerine teşekkür ederim” diyerek projede emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Çalışmalar kapsamındaki etaplar:

LOT – 1: Konak İlçesi Umurbey, Halkapınar, Mersinli ve Çınarlı Mahalleleri ile Bayraklı İlçesi Adalet Mahallesi Yağmur Suyu ve Kanalizasyon İnşaatı Projesi

LOT – 2: Konak İlçesi Ege Mahallesi (Alsancak Liman Bölgesi) Yağmur Suyu Şebekesi ve Kanalizasyon İnşaatı Projesi

LOT – 3: Konak ve Karabağlar İlçeleri Atıksu ve Yağmur Suyu.

İzmir’in Altyapısında 110 Milyon Euro’luk Dev Yatırım Başlıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.