1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzmir’deki yangında 4 bin 312 hektar kül oldu

İzmir’deki yangında 4 bin 312 hektar kül oldu

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka’nın Örnekköy Mahallesi’nde sabahın erken saatlerinde yangının ciddi maddi hasara yol açtığı küçük sanayi sitesinde esnafla buluştu. Esnafın sıkıntılarını dinleyen Tugay, mağduriyetlerin giderilmesi için belediye olarak her türlü desteği sağlayacaklarını ifade etti. Başkan Tugay, “Esnafımızı yalnız bırakmayacağız, yaraları hep birlikte saracağız” dedi.

İzmir’deki yangında 4 bin 312 hektar kül oldu 1

Başkan Tugay, ayrıca Yamanlar Dağı’nda iki gündür süren ve halen kontrol altına alınmaya çalışılan yangın bölgesinde incelemelerini sürdürdü. Yangın nedeniyle tedbir amacıyla boşaltılan Sancaklı Köyü’ne de giderek, durum değerlendirmesi yaptı. CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek’in de eşlik ettiği incelemelerde Tugay, “İş yerlerinin onarımı, yeniden toparlanması ve bozuk yolların yapılması için gerekli çalışmaları yürüteceğiz” dedi.

4 Bin 312 Hektarlık Alan Etkilendi

Yangının boyutları uydu görüntüleriyle de tespit edildi. Türkiye Ormancılar Derneği Genel Başkanı Ahmet Hüsrev Özkara, uydu görüntülerinden yapılan hesaplamalara göre İzmir’de devam eden yangınların 4 bin 312 hektarlık bir alanı etkilediğini belirtti. Yangından orman alanları, meralar, tarım arazileri ve kısmen yerleşim yerleri zarar gördü.

İzmir’deki yangında 4 bin 312 hektar kül oldu 2

Yangına destek vermek için İstanbul, Muğla, Ankara, Balıkesir, Uşak, Denizli büyükşehir belediyelerinden ve Kadıköy, Burdur, Afyon belediyelerinden gelen itfaiye personelleri bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

İzmir’deki yangında 4 bin 312 hektar kül oldu
Yorum Yap