1. Haberler
  2. Yerel
  3. İzmir’de Yangın Güvenliği Sempozyumu

İzmir’de Yangın Güvenliği Sempozyumu

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meslek odaları iş birliğiyle bu yıl 5’incisini düzenlediği Uluslararası Katılımlı Yangın Sempozyumu ve Sergisi, alanında uzman isimleri İzmir’de bir araya getirdi. Küresel iklim krizi ile artan çevresel tehditlerin tartışıldığı etkinlikte, afetlerle mücadelede yenilikçi çözümlerin önemine vurgu yapıldı.

İzmir İtfaiyesi Ciddiyetle Çalışıyor

3-4 Ekim tarihleri arasında Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen sempozyumun açılışına, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Altan İnanç, Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu ve İtfaiye Dairesi Başkan Vekili Yaşar Korkmaz’ın yanı sıra yurtiçi ve yurtdışından uzmanlar katıldı. Açılış konuşmasını yapan Meclis Başkan Vekili Altan İnanç, yangınların giderek ciddi bir tehdit haline geldiğine dikkat çekerek, “İzmir İtfaiyesi kadim bir kurum. Yamanlar yangınında olduğu gibi, itfaiyecilerimiz büyük özveriyle çalışıyor. Şehirlerimiz hızla büyürken yangın, sel ve su baskınları gibi afetlere karşı hazırlıklı olmak çok önemli. İzmir İtfaiyesi, büyük bir ciddiyetle çalışmalarını sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

Yangınlar Büyük Bir Tehdit

Meslek odaları adına konuşan Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Ziya Haktan Karadeniz ise yangınların doğal afetler arasında en büyük tehditlerden biri olduğuna dikkat çekerek, “İklim değişikliği yangın sayısını ve yıkıcılığını artırıyor. Bu sadece doğal zararlara değil, insan sağlığına da büyük bir tehdit oluşturuyor. Yangın güvenliği, mühendislik ve teknoloji kadar çevresel bir sorumluluktur” dedi.

“İzmir İtfaiyesi teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor”

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürü Serkan Korkmaz da sempozyumda yangını önleme, denetleme ve söndürme konularına odaklandıklarını anlattı. Korkmaz, “Düzenlediğimiz bu sempozyum Türkiye’de meslek odaları iş birliği ile yapılan tek sempozyum. Yurttaşları, bu alanda çalışan insanları bilinçlendirme, teknolojik gelişmeleri takip etme anlamında önemli bir çalışma. Teknolojik gelişmeleri takip ederek, yangınları önleyebiliyoruz. Daha hızlı müdahale edebiliyoruz” dedi.

“İtfaiyecilik meslek olmalı”

Kamu Yönetimi Derneği Başkan Yardımcısı Sonay Bayramoğlu Özuğurlu ise itfaiye ekiplerinin sadece yangınlara müdahale etmediğini belirterek, şunları söyledi: “İtfaiyecilerin kaza, sel olayları, hayvan kurtarma gibi büyük bir sorumluluk alanı var. O nedenle itfaiye teşkilatı çok önemli. İtfaiyeciliğin bir an önce meslek olması gerekiyor.”

Endüstriyel yangınlarla mücadele yönetmeleri

Uluslararası Endüstriyel Acil Durum Hizmetleri Yönetimi Örgütü (JOIFF) Başkanı Kevin Deveson da bu alanda meydana gelecek yangınları önlemek için atılacak adımları anlattı. Deveson, “Endüstrinin risk durumunu ele alıyoruz. Buna karşı acil olarak nasıl hemen müdahale edebiliriz? Bunun mücadele yöntemleri nasıl olmalı? Ekipman üreticileri için, kullanılan ekipmanlar ve çalışanlar için önemini anlamaya çalışıyoruz. Yanma sonucu çok yüksek riskli kimyasal madde çıkarbilir. Bunların önlenmesi, bunlara müdahale için neler yapabiliriz? Endüstriyel yangınların sadece topluma ve çevreye zararı yok. Pazar ve müşteriler için de ciddi sorunlar yaratıyor. Doğru risk analizleri, risk yönetimleri ile bunları önleme, azaltma eğitimleri veriyoruz. İnsanları doğru şekilde eğitmek istiyoruz” dedi.

Bildiri yayınlanacak

Yangını önleme, denetleme ve söndürme konularının kapsamlı şekilde ele alındığı ve sektörün uzman isimlerinin bilgilerini katılımcılarla paylaştığı sempozyumda, yenilikçi çözümler ve teknolojiler tanıtılıyor. Geniş bir bilgi alışverişi imkanının sağlandığı programda, şehirler ve ülkeler arasında iş birliği olanakları arttırılıyor. 4 Ekim’de sona erecek sempozyumda 59 bildiri sunulacak, 18 oturum, 1 panel düzenlenecek. Sempozyumun sonunda, tavsiye niteliğinde bir bildiri yayınlanacak.

İzmir’de Yangın Güvenliği Sempozyumu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.