1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzmir’de Yangın Alarmı: 90 Farklı Vakaya Müdahale Edildi

İzmir’de Yangın Alarmı: 90 Farklı Vakaya Müdahale Edildi

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, dün kentin dört bir yanında çıkan yangınlara karşı yoğun bir mücadele sergiledi. Ekipler, öğle saatlerinde Urla’da başlayan yangını sabahın erken saatlerinde kontrol altına alırken, Bayındır Yeşilova Mahallesi’nde 500 dekar alana yayılan yangını da başarıyla söndürdü. Bugün ise Çeşme Germiyan, Urla Denizli ve Buca Mustafa Kemal mahallelerinde çıkan yangınlara müdahale ediliyor.

Dün, İzmir İtfaiyesi ile İzmir Orman Bölge Müdürlüğü personeli, sıcak havaların etkisiyle kentte çıkan yangınlara karşı yoğun bir çaba harcadı. Urla Yağcılar’da başlayan ve Demircili Koyu’na doğru ilerleyen yangın, İzmir İtfaiyesi’nin 5 itfaiye aracı ve 13 su tankeri, Orman Bölge Müdürlüğü’nün ise iki gece görüşlü helikopter ile gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda sabaha karşı kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları bölgede devam ediyor.

İzmir'de Yangın Alarmı: 90 Farklı Vakaya Müdahale Edildi 1

Bayındır’da 500 Dekar Alan Yandı

Bayındır’da, 113 ayrı parselde toplam 500 dekar alanda çıkan yangın, İzmir İtfaiyesi ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Zeytin ağaçlarının yoğun olduğu bölgede, alev ve kor saçan alana dozer ile müdahale edildi. Yangına 11 itfaiye aracı, 40 personel, 7 su tankeri ve 3 paletli kepçe ile müdahale eden ekipler, bir samanlık ve bir evin zarar gördüğü olayda, dumandan etkilenen iki kişiyi kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti. Soğutma çalışmaları sürüyor.

Dün 90 Vaka

Dün, İzmir İtfaiyesi ekipleri Kemalpaşa, Bayraklı, Menemen ve Foça’daki yangınlara da müdahale ederek söndürdü. Toplamda 6 orman yangınına 40 araç ve 120 personel sevk edildi. Ayrıca araçtan iş yerine, trafodan eve toplam 90 yangın vakasına müdahale edildi.

İzmir'de Yangın Alarmı: 90 Farklı Vakaya Müdahale Edildi 2

Bugün de Yangın Var

Bugün ise ekipler, Urla Denizli Mahallesi Kocadere Caddesi sonunda başlayan yangına müdahale ediyor. Ayrıca, Çeşme Germiyan Mahallesi’nde Şifre istikametine çıkışta makilik alanda ve Buca Mustafa Kemal Mahallesi 254. Sokak üzerindeki çevreyolu kenarındaki otluk alanda çıkan yangınlar için de çalışmalar devam ediyor.

İzmir’de Yangın Alarmı: 90 Farklı Vakaya Müdahale Edildi
Yorum Yap