1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzmir’de Süt Kuzusu Projesi ile Süt Dağıtımı Başladı

İzmir’de Süt Kuzusu Projesi ile Süt Dağıtımı Başladı

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara süt içme alışkanlığı kazandırmak ve yerel üreticiyi desteklemek amacıyla hayata geçirdiği Süt Kuzusu Projesi, 30 ilçede 105 bin çocuğa süt ulaştırarak devam ediyor. 58 ekip, 1-5 yaş arası çocuklara süt dağıtımı yapıyor.

Sağlıklı Nesiller İçin Büyük Adım

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tire Süt Kooperatifi arasında imzalanan anlaşma ile Süt Kuzusu Projesi kapsamında süt dağıtımı yeniden başladı. Belediye ekipleri, her ay düzenli olarak dağıtılacak sütlerle çocukların sağlıklı gelişimine katkı sağlıyor. Bugün yola çıkan 58 ekip, 30 ilçede 105 bin çocuğa içinde 8 litre sütün yer aldığı paketleri teslim etmeye başladı.

Başkan Tugay: “Çocuklarımızın Geleceğini Önemsiyoruz”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Süt Kuzusu Projesi’nin çocukların sağlıklı gelişimine büyük katkı sağladığını belirterek, “Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı gelişimine katkı koymak, üreticilerimizi desteklemek ve çocuklu ailelerimizin bütçesini rahatlatmak amacıyla Süt Kuzusu Projesi kapsamında süt dağıtımına başladık. Sosyal belediyecilik anlayışıyla çocuklarımızın ve ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Sosyal Hizmetler Müdürü Abay: “Her Zaman Yanınızdayız”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şubesi Müdürü Hülya Abay, projenin önemine vurgu yaparak, “30 ilçede yapılan incelemelerin ardından 105 bin çocuğa süt ulaştırmaya başladık. Üreticiyi desteklemeye, süt içme alışkanlığını çocuklarımıza kazandırmaya devam ediyoruz. Başkanımızla birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yurttaşlarımızın, çocuklarımızın yanında olmaya her zaman varız” şeklinde konuştu.

Ailelerden Memnuniyet Mesajları

Süt Kuzusu Projesi’nden faydalanan aileler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti. Anne Yıldız Güzel, “Büyük oğlum 7 yaşında ve Süt Kuzusu Projesi ile büyüdü. Şu an küçük oğlum projeden yararlanıyor. Çok memnunuz. Her şey için teşekkür ederiz. Yeni başkanımızı da tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyorum” dedi.

10 yıla yakındır projeden yararlanan Ebru Dinç ise, “3 çocuğuma da süt aldım. Büyüdükleri için şu an bir tanesine alıyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

İzmir’de Süt Kuzusu Projesi ile Süt Dağıtımı Başladı
Yorum Yap