1. Haberler
  2. Yerel
  3. İzmir’de Mor Makas Dikiş Kursu Başladı

İzmir’de Mor Makas Dikiş Kursu Başladı

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü ve Meslek Fabrikası iş birliği ile başlatılan Mor Makas Dikiş Kursu, Örnekköy’de bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Anahtar Kadın Çalışmaları Bütüncül Hizmet Merkezi’nde çarşamba, perşembe ve cuma günleri 09.30-14.30 saatleri arasında veriliyor.

Kadın odaklı çalışmalar

Kurs hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Anahtar Kadın Çalışmaları Bütüncül Hizmet Merkezi Sorumlusu Dilek Aksoy, “Kursumuzu üçüncü kez düzenliyoruz. Şimdiye kadar 270 kadına ulaştık. Bu dönem 25 kadın kursiyerimiz, 140 saat süren 8 haftalık eğitim alacak. Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü olarak kadın odaklı çalışmalar yürütüyoruz. Kursa gelen kadınlar, çocuklarını güvenle alt katımızda bulunan kreşimize emanet ediyor. Hizmetlerimizi kadınların ihtiyaçlarına göre düzenliyoruz” dedi.

Sertifikalı kurs

Kadınların kurstan büyük keyif aldığını vurgulayan Aksoy, “Kadınlar dikiş dikmeyi çok seviyor. Kayıtlarımız üç günde doldu. Kursa gelen kadınlar kendilerine, çocuklarına kıyafet dikmeye başlıyor. Ayrıca gelir elde etmek için gelenler de var. Kursumuz sertifikalı olduğu için katılan kadınlar tekstil atölyelerinde de çalışmaya başlayabiliyor” diye konuştu. 

İzmir’de Mor Makas Dikiş Kursu Başladı
Yorum Yap