1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzmir’de “KUYU-19” Operasyonu: Organize Suç Örgütüne Darbe

İzmir’de “KUYU-19” Operasyonu: Organize Suç Örgütüne Darbe

featured
service

İzmir’de, elebaşılığını yurt dışında firari olan Adnan Üstün’ün yaptığı organize suç örgütüne yönelik “KUYU-19” adı verilen geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, operasyon kapsamında 15 örgüt üyesi gözaltına alındı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nün Organize Suçlarla Mücadele, İstihbarat ve Asayiş Şube Müdürlükleri tarafından yürütülen operasyonda, şüphelilerin “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak,” “Kasten Öldürme” ve “Kasten Öldürmeye Teşebbüs” suçlarını işledikleri tespit edildi. Operasyon sırasında çok sayıda ruhsatsız tabanca da ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, açıklamasında organize suç örgütlerine karşı yürütülen mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı. Yerlikaya, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; suçta kibirlenenler, halkımızın huzurunu kaçıranlar, organize suç örgütleri ve çeteler kazdıkları kuyulara düşecekler. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim etmeye kararlıyız” ifadelerini kullandı.

İzmir’de “KUYU-19” Operasyonu: Organize Suç Örgütüne Darbe
Yorum Yap