1. Haberler
  2. Yaşam
  3. İzmir’de Engelleri Aşan Hizmet

İzmir’de Engelleri Aşan Hizmet

featured
service

 Engellilerin kentte her noktaya erişebilmesi için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Engelsizmir Şube Müdürlüğü bünyesindeki engelsiz araçlarla engelli yurttaşların hayatına dokunuyor. Kamu kurumlarına, hastanelere, sınavlara ve engellilik alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerine gitmek isteyen engelli yurttaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin engelsiz araçları ile ulaşım sağlıyor.

Şehir dışından kente gelen engelli yurttaşlar ise mesai saatleri içerisinde havaalanı, otogar veya tren garından alınarak gidecekleri yere ulaştırılıyor. Engelsizmir Şube Müdürlüğü, arızalanan akülü veya manuel tekerlekli sandalyeleri de bakım ve onarım istasyonunda tamir ederek engelli yurttaşın evine götürüyor. Tüm bu hizmetlerin çok önemli olduğunu vurgulayan engelli bireyler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyor.

Özel donanımlı araçla hastaneye, sınava ulaşım

Engelsizmir Şube Müdürü Emine Koç, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, erişilebilir toplu taşımayı çok önemsiyor. Bunun haricinde engellilerin kamu kurumlarındaki randevulu hizmetlerine ulaşmalarını sağlamak için de engelsiz ulaşım araçlarımız var. Özel donanımlı araçlarımız, en fazla 8 tekerlekli sandalyeyi taşıyacak şekilde tasarlandı ve engelli yurttaşlarımızın hastanelere, sınavlara ve kamu kurumlarına ulaşımını sağlıyor. Bu araçlarımız ayrıca engellilik alanında çalışan sivil toplum örgütlerinin çeşitli etkinliklerine de destekte bulunuyor. Öte yandan şehir dışından kentimize gelen engelli yurttaşları mesai saatleri içerisinde havaalanından, otogardan ya da tren garlarından engelsiz araçlarımızla alarak gidecekleri yerlere ulaştırıyoruz” bilgisini verdi.

“Erişilebilir ulaşım haktır”

Kronik hastalığı sebebiyle hastaneye belli periyotlarla gitmek durumunda olan engelli yurttaşlar için de hizmet verildiğini vurgulayan Koç, “Hastaneden sürekli tedavi alması gereken engelli yurttaş için sosyal hizmet uzmanlarımız ev ziyareti yapıyor ve sosyal inceleme raporu oluşturuyor. Rapor sonrasında ne kadar süre ile o kişiyi hastaneye taşıyabileceğimizi bildiriyoruz” dedi. Akülü veya manuel tekerlekli sandalyelerin arızalanmaları durumunda engellilerin Hemşehri İletişim Merkezi üzerinden kendilerine ulaşmaları gerektiğini belirten Koç, “Arıza durumunda engelsiz ulaşım araçlarımızla kişinin bulunduğu noktaya gidiyoruz ve arızalı tekerlekli sandalyeyi alıyoruz. Konak’ta bulunan bakım istasyonunda bakım ve onarımını yaptığımız sandalyeleri, kişinin bulunduğu adrese götürüyoruz. Erişilebilir ulaşım bir haktır ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bu doğrultudaki çalışmalarına devam edecek” diye konuştu.
 

İzmir’de Engelleri Aşan Hizmet
Yorum Yap