1. Haberler
  2. Kültür - Sanat
  3. İzmir’de Açık Havada Sinema Keyfi Başlıyor

İzmir’de Açık Havada Sinema Keyfi Başlıyor

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Yeniden Sinematek” yaz gösterimleri, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında da devam edecek. Dünya sinemasının başarılı yapımları, İzmirlilerle ücretsiz olarak buluşacak.

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda Sinema Keyfi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Yeniden Sinematek” gösterimleri, yaz döneminde Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki çim alanda ücretsiz olarak seyircilerle buluşacak. Temmuz, ağustos ve eylül aylarındaki tüm gösterimler saat 21.00’de başlayacak. İlk gösterim, 3 Temmuz’da yönetmen Win Wenders’in dram türündeki 2023 yapımı Mükemmel Günler filmi ile başlayacak. Film, umumi tuvalet temizleyicisi Hirayama’nın Tokyo’daki rutin yaşamını konu alıyor.

Temmuz Ayı Gösterimleri

10 Temmuz’da Justine Triet’in yönettiği Bir Düşüşün Anatomisi filmi izleyicilerle buluşacak. Film, Fransız Alpleri’nde bir kulübede kocası Samuel ve görme engelli oğluyla izole bir yaşam süren Alman yazar Sandra’yı anlatıyor.

17 Temmuz’da ise ödüllü film Öğretmenler Odası gösterilecek. Yönetmen İlker Çatak’ın son filmi, kendini mesleğine adamış idealist bir öğretmen olan Carla Nowak’ın bir lisede ilk işine başlamasını konu alıyor. Film, 73. Berlin Film Festivali’nin Panorama bölümünde prömiyerini yaptı ve Almanya’nın Oscar adayı olarak seçildi.

24 Temmuz’da Çocuk ve Balıkçıl filmi seyirciyle buluşacak. Ergenlik dönemindeki bir gencin hikâyesini konu alan bu film, İkinci Dünya Savaşı sırasında geçiyor.

31 Temmuz’da ise Kaptan Benim filmi gösterilecek. Dram türündeki bu film, hayallerini gerçekleştirmek için Senegal’den ayrılarak Avrupa’ya gitmeye çalışan iki gencin macera dolu hikâyesini anlatıyor.

Ağustos ve Eylül Aylarında Sinema Şöleni Devam Ediyor

Tarihi Havagazı Fabrikası, Temmuz ayı boyunca her hafta bir film ile İzmirlilere ev sahipliği yapacak. Ağustos ve Eylül aylarında da sinemaseverlere dünya sinemasının örneklerini sunmaya devam edecek. 7 Ağustos’ta Sararmış Yapraklar, 14 Ağustos’ta Yetenekli Bay Cage, 21 Ağustos’ta Köylüler, 28 Ağustos’ta İnşallah Erkek Olur ve 4 Eylül’de Hüzün Üçgeni ile İzmirliler sinemaya doyacak.

İzmir’de Açık Havada Sinema Keyfi Başlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.