1. Haberler
  2. İzmir
  3. İzmir Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi, Sokak Hayvanlarına Şifa Dağıtıyor

İzmir Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi, Sokak Hayvanlarına Şifa Dağıtıyor

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menemen Seyrek’te kurulan Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi, sahipsiz hayvanlara umut oluyor. Haftanın 7 günü, 24 saat kesintisiz hizmet veren hastane, altı ayda bin 851 sokak hayvanını tedavi ederek büyük bir başarıya imza attı.

Türkiye’nin en modern ve kapsamlı sahipsiz hayvan hastanesi olarak dikkat çeken tesis, bir yerel yönetim tarafından ilk defa hayata geçirilen yoğun bakım ve yatan hasta üniteleriyle öne çıkıyor. Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren hastane, uzman veteriner hekim kadrosuyla cerrahi operasyonlar gerçekleştiriyor. Modern teşhis ve tedavi cihazları ile tam donanımlı laboratuvarlara sahip olan hastane, sokak hayvanlarına modern tıbbi hizmet sunuyor.

Hızlı Teşhis ve Müdahalede Öncü

600 metrekare kapalı alana sahip olan hastane, kapalı devre gaz anestezi cihazlarından tam otomatik operasyon masalarına kadar her türlü donanıma sahip Cerrahi Müdahale Ünitesi’ne ev sahipliği yapıyor. Bu ünite, birçok komplike cerrahi operasyonun yapılmasına olanak tanıyor. Renkli doppler ultrason cihazı sayesinde hızlı teşhis ve müdahale imkanı sunan hastane, kavitron cihazlarının bulunduğu Diş Tedavi Ünitesi ile de sokak hayvanlarına ağız sağlığı hizmeti veriyor. Ayrıca, tesiste sahipsiz hayvanların kalabileceği padokların yanı sıra Türkiye’nin en düzenli sahipli pet hayvanı gömü alanı da bulunuyor. Hastane, kedi ve köpeklere özel kafeslerde yoğun bakım hizmeti sağlıyor.

İzmir Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi, Sokak Hayvanlarına Şifa Dağıtıyor 1

“En İyi Hizmeti Sunmaya Çalışıyoruz”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi’nde görevli Veteriner Hekim Oğuz Emre Özlülerden, hastanede hayvan haklarını gözeterek en iyi hizmeti sunmayı amaçladıklarını belirtti. Özlülerden, “Ocak sonundan bu yana çoğunluğu köpek olmak üzere bin 851 hastamızı ağırladık. Bin 85 sokak hayvanını iyileştirdik. Tüm bunların yanı sıra can dostlarımızın sıcak bir yuvaya kavuşması için sahiplendirme çalışmalarını da yürütüyoruz. Hastanemiz açıldığı günden bu yana 30 hayvanı sahiplendirdik. 300’den fazla kısırlaştırma operasyonu yaptık. Ortopedi ve cerrahi olarak da 141 ameliyat gerçekleştirdik” dedi.

“Can Dostlarımızın da Toplumun da Sağlığını Koruyoruz”

Özlülerden, Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi’nin Türkiye’de bir belediyeye ait tam donanımlı tek hayvan hastanesi olduğunu hatırlatarak, “Can dostlarımızın sağlığı da toplum sağlığı da bizim için çok önemli. Yaptığımız çalışmalarla halk sağlığını ve sokakta yaşayan canlarımızın sağlığını koruyoruz. Çok sayıda sokak hayvanına ulaşıyoruz. İlçe belediyelerimize de bu anlamda destek oluyoruz” ifadelerini kullandı.

İzmir Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi, Sokak Hayvanlarına Şifa Dağıtıyor
Yorum Yap