1. Haberler
  2. Yerel
  3. İzmir Şehir Tiyatroları’nın Danışma Kurulu Sezon İçin Hazırlıklara Başladı

İzmir Şehir Tiyatroları’nın Danışma Kurulu Sezon İçin Hazırlıklara Başladı

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın (İzBBŞT) Türk tiyatrosuna önemli katkılar sunmuş isimleri bir araya getiren yeni Danışma Kurulu, önümüzdeki sezon için çalışmalarını hızlandırdı. İzBBŞT, şehrin kültürel yaşamında önemli bir yer tutarken, Danışma Kurulu da tiyatronun geleceğine yön vermek amacıyla ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Çevrim içi olarak düzenlenen bu ilk toplantıda, Şehir Tiyatroları’nın gelecek sezon için izlenecek yol haritası masaya yatırıldı. Kurul, tiyatronun gelişimini sağlamak ve sanata dair yeni projeler üretmek amacıyla çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca, Şehir Tiyatroları’nın yeni Genel Sanat Yönetmeni için başvuru süreci de ele alındı. Başvuruların sona ereceği 15 Ağustos tarihinden sonra kurul, adayları değerlendirmeye başlayacak.

Danışma Kurulu Kimlerden Oluşuyor?

Yeni Danışma Kurulu, tiyatro ve sanat dünyasının önde gelen isimlerinden oluşuyor. Kurul üyeleri arasında müzisyen ve besteci Cem İdiz, Türk tiyatrosu alanında yaptığı araştırmalarla tanınan araştırmacı yazar ve emekli öğretim üyesi Dr. Efdal Sevinçli, Devlet Tiyatrosu Sanat Teknik Müdürü ve Başdekoratörü Hakan Dündar, oyuncu, eğitimci ve yönetmen Doç. Dr. Kadir Çevik, yönetmen ve yazar Müjdat Albak, oyuncu ve yönetmen Nazan Kesal, şair ve yönetmen Orhan Alkaya, akademisyen, yazar ve yönetmen Prof. Dr. Semih Çelenk, tiyatro yönetmeni, oyuncu, oyun yazarı ve Devlet Tiyatrosu Eski Genel Müdürü Tamer Levent, yazar, iletişim uzmanı ve siyasetçi Zeynep Altıok Akatlı yer alıyor. Ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Genel Sekreter Yardımcısı Pınar Okyay da kurulda görev yapıyor.

İzBBŞT’nin yeni Danışma Kurulu ile ilgili daha fazla bilgiye ve güncel gelişmelere İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesinden ulaşılabilir.

Tiyatronun gelişmesi için çalışacaklar
Danışma Kurulu’nun birincil görevi, Genel Sanat Yönetmeni belirlenme sürecinin sağlıklı bir biçimde ilan edilmesi ve başvuruların değerlendirilmesi olarak belirtildi. Danışma Kurulu üyeleri bunun yanında Yönetmelik tarafından kendileri için tanımlanan görev ve yükümlülükler kapsamında çalışmalarını sürdürecekler; aşağıdaki konularda da Başkana danışmanlık yapacaklar, değerlendirme ve önerilerde bulunacaklar.

  • Başta çocuklar ve gençler olmak üzere İzmir’de tiyatro seyircisini çoğaltma ve tiyatronun faaliyet alanının kentin tamamına yönelmesi adına stratejiler önermek.
  • Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeninin çalışmalarını desteklemek ve düzenli değerlendirmeler ile raporlamak.
  • Danışma Kurulu üyelerinin uzmanlık alanlarına göre Şehir Tiyatrolarının kurumsal yapılanmasına katkı vermek.
  • Dönem içinde atölye çalışmaları ile birlikte kurumsal yapının gelişmesi ve mevzuat iyileştirmeleri için önerilerde bulunmak.
İzmir Şehir Tiyatroları’nın Danışma Kurulu Sezon İçin Hazırlıklara Başladı
Yorum Yap