1. Haberler
  2. İzmir
  3. İzmir, Logistech Fuarı’nda geri sayım başladı

İzmir, Logistech Fuarı’nda geri sayım başladı

featured
service

İZFAŞ tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenecek olan Logistech – Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı, lojistik sektörünün önemli isimlerini İzmir’de bir araya getiriyor. Akdeniz’in en büyük lojistik etkinliği olarak öne çıkan fuar, 11-13 Eylül 2024 tarihleri arasında Fuar İzmir’in A ve B hollerinde gerçekleşecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen fuar, sektördeki tüm paydaşları bir araya getirerek önemli iş birliklerine zemin hazırlamayı hedefliyor.

Logistech: Küresel Lojistik Devlerinin Buluşma Noktası

Geçen yıla oranla yüzde 50 büyüyen Logistech Fuarı, katılımcı ve ziyaretçilerine lojistik sektörünün tüm tedarik ve ihtiyaç zincirini tek çatı altında sunacak. Geçtiğimiz yıl Almanya’dan ABD’ye, Çin’den Avusturya’ya kadar dünyanın dört bir yanından 34 ülkeden bin 172 yabancı ziyaretçi ve 33 ilden 16 bin 16 yerli ziyaretçi olmak üzere toplam 17 bin 188 kişiyi ağırlayan fuar, bu yıl daha büyük bir katılım bekliyor.

E-ticaret gibi sektörü daha da büyüten etkenlerin etkisiyle küresel lojistik pazarının büyüklüğünün 2032 yılına kadar yaklaşık 18,23 trilyon ABD Dolarına ulaşması öngörülüyor. Türkiye lojistik sektörü de bu büyümeden payını alıyor. 100 milyar dolar pazar büyüklüğü ile küresel lojistik ihracatından yüzde 2,5 pay alan Türkiye, dünyada 11’inci sırada yer alıyor. Sektör, toplam hizmet ihracatının yaklaşık yüzde 40’ını, yani 40 milyar dolarlık bir ihracat hacmini oluşturuyor. Türkiye, Dünya Bankası tarafından ölçülen lojistik performans endeksinde de önemli bir ilerleme kaydederek, 2018 yılında 47’nci sıradayken 2023 yılında 38’inci sıraya yükseldi. Hedef, 2028 yılında bu sıralamada 25’inci sıraya çıkmak.

İzmir’in Lojistik Performansı Artıyor

Fuarın, İzmir’in ve Ege’nin lojistik performansını artırarak hem ülke hem de kent ekonomisine katkı sağlaması bekleniyor. Coğrafi konumu ve 8 bin 500 yıllık tarihiyle bir liman kenti olan İzmir, doğal bir lojistik merkezi olma özelliğini bu fuarla perçinlemeyi amaçlıyor. Fuarı, yerli ve yabancı binlerce kişinin ziyaret etmesi beklenirken, katılımcı sayısı ve fuar alanı geçtiğimiz yıla göre önemli ölçüde arttı.

Fuar, lojistik ihtiyaçlarına çözüm arayan ithalat ve ihracat firmaları, lojistik tedarik zincirindeki servis sağlayıcılar, kamu yöneticileri ve uluslararası operasyonlarda yer alan acenteleri ağırlayacak. Sektörün önde gelen isimlerinin katılacağı paneller ve etkinliklerin yanı sıra, lojistik sektörüne dair önemli konuların ele alınacağı oturumlar düzenlenecek. Fuarın ilk gününde, sektörün önemli oda ve dernek başkanlarının katılımıyla “Başkanlar Paneli” gerçekleştirilecek. Ayrıca, fuar süresince yerli ve yabancı katılımcılar ile ziyaretçilerin yer alacağı iş geliştirme etkinlikleri düzenlenecek.

İzmir, Logistech Fuarı’nda geri sayım başladı
Yorum Yap