1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzmir İtfaiyesi Yangınla Mücadelede Seferber Oldu

İzmir İtfaiyesi Yangınla Mücadelede Seferber Oldu

featured
service

İzmir’de Karşıyaka Yamanlar Dağı’nda 15 Ağustos akşamı başlayan orman yangını, şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Yangının kontrol altına alınması için yoğun bir mücadele veren İzmir İtfaiyesi, aynı zamanda Bayındır, Tire ve Çeşme’de çıkan yangınlara da müdahale ederek, yangın söndürme çalışmalarını sürdürüyor.

Yamanlar Dağı’ndaki yangın, İzmir İtfaiyesi’nin 700’ün üzerinde personel ve yüzlerce araçla sahada olmasını gerektirdi. Ekipler, yangının kontrol altına alınması için canla başla çalışırken, aynı zamanda Bayındır, Tire ve Çeşme’deki yangınlara da hızla müdahale etti.

İzmir İtfaiyesi Yangınla Mücadelede Seferber Oldu 1

Bayındır’daki Yangına Yoğun Müdahale

Bayındır’da dün akşam saatlerinde başlayan yangın, Canlı, Elifli, Yeşilova ve Söğütören civarındaki orman ve tarım arazilerini tehdit etti. İzmir İtfaiyesi, 19 araç, 14 tanker ve 55 personelle Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine destek vererek yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ediyor. Bölgede ormanlık alanların yanı sıra makilik ve zeytin ağaçlarının bulunduğu tarım alanları da yangından etkilendi. Yangının yayılma riskine karşı bölgedeki ahırlar boşaltılarak önlem alındı. Diğer illerden gelen itfaiye ekipleri de yangına müdahalede İzmir İtfaiyesi’ne destek veriyor.

İzmir İtfaiyesi Yangınla Mücadelede Seferber Oldu 2

Tire ilçesindeki Karateke Mahallesi’nde bugün öğle saatlerinde ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. İzmir İtfaiyesi, 6 itfaiye aracı, 42 personel ve 2 su tankeri ile yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Yangının köy içindeki damları da etkilediği bildirildi. Çeşme Alaçatı Port kavşağındaki otluk alanda çıkan yangına ise İzmir İtfaiyesi’ne ait 3 araç ve 15 personel müdahale etti. Yangın kontrol altına alınarak soğutma çalışmaları tamamlandı. Menderes Deliömerli mevkiinde akşamüstü çıkan otluk ve makilik alandaki yangın, İzmir İtfaiyesi ekiplerini harekete geçirdi. Yangına müdahale için 3 araç ve 15 personel bölgeye sevk edildi.

İzmir İtfaiyesi Yangınla Mücadelede Seferber Oldu
Yorum Yap