1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzmir İtfaiyesi 50 saat boyunca aralıksız görev yaptı

İzmir İtfaiyesi 50 saat boyunca aralıksız görev yaptı

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, Karşıyaka Yamanlar Dağı’nda çıkan ve yerleşim yerlerini tehdit eden orman yangınlarına karşı, gece gündüz demeden canla başla mücadele ediyor. Ekipler, ormanların ve şehrin alevlerden korunması için yaklaşık 50 saat boyunca uyumadan, dinlenmeden çalışarak, İzmir’in ve doğanın zarar görmemesi için çaba sarf ediyor.

İzmir İtfaiyesi 50 saat boyunca aralıksız görev yaptı 1

730 Personel ve Yüzlerce Araç ile Seferberlik

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ile iş birliği yaparak, Yamanlar Dağı ormanlık alanında başlayan ve geniş bir alana yayılan yangınlara karşı seferber olmuş durumda. İzinde olan personelin de göreve çağrılmasıyla birlikte toplamda 730 itfaiyeci, yüzlerce araçla yangınlara karşı amansız bir mücadele veriyor. İtfaiye erleri, insanları, hayvanları ve yerleşim yerlerini korumak için adeta kendilerini alevlerin önüne siper ediyor.

“Eş Zamanlı Yangınlar Bizi Zorladı”

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı İtfaiye Orman Köyleri ve Kırsal Alan Yangınları Müdahale Şube Müdürü Yaşar Korkmaz, yangınlarla mücadeledeki zorlukları anlattı. Korkmaz, “İzmir’in farklı ilçelerinde çıkan yangınlarla mücadele ettik. İzinli personellerimizi göreve çağırdık. 730 personel ve yüzün üzerinde araçla yangınlara karşı savaşıyoruz. Tüm İzmir’e tekrar geçmiş olsun. Uzun zamandır bu kadar büyük yangın çıkmamıştı. Yangınların eş zamanlı çıkması ve geniş bir alana yayılması bizi oldukça zorladı. Umarım bir daha tekrarı yaşanmaz” dedi.

İzmir İtfaiyesi 50 saat boyunca aralıksız görev yaptı 2

“İzmir Halkı Rahat Uyuyana Kadar Görev Başındayız”

İtfaiye İkinci Posta Vardiya Amiri Ayhan Soylu, alevlerin yerleşim yerlerine ulaşmaması için saatlerce çalıştıklarını belirtti. Soylu, “Yangın, beni çok üzdü. Doğa, canlılar etkilendi. Milli servet yok oldu. Sanayi bölgesi zarar gördü. Çok üzücü. Alevleri kontrol altına alırken, korku ve endişe yaşadık. Ardından yetebilme kaygısı oluştu. Yıllardır bu işi yapıyoruz. Arkadaşlarımız açısından endişelendik. Bütün çabamız arkadaşlarımıza, yurttaşlara, devletimize, canlılara zarar gelmemesi. Zorlu bir süreçti. İşimiz tamamlanıp, halkımız huzurlu şekilde uyuyana kadar görevimizin başındayız” diye konuştu.

“Ciğerlerimiz Yandı”

İtfaiye Çavuşu Birkan Arda, son üç gündür yaşanan yangınların, hem kendilerini hem de tüm İzmir’i derinden üzdüğünü ifade etti. Arda, “Ciğerlerimiz yandı. Bir de ormanlarda bir sürü canlı yaşıyor. Elimizden geldiğinden fazlasını yaparak, mücadelemizi sürdürüyoruz. Gönül ister ki böyle bir durum bir daha yaşanmasın. Hepimiz çok büyük zarar görüyoruz” dedi.

Ateşin İçine Girmeye Çalışan Güvercini Kurtardı

İtfaiye Eri Mutlu Müzaç, yangın sırasında yaşadığı bir anıyı paylaşarak, bir güvercinin yuvasına dönmek için alevlerin arasına girmeye çalıştığını anlattı. Müzaç, “Tecrübeli olduğumuz için korkma gibi bir durum olmadı ama çok üzüldük. Sadece İzmir için değil birçok kent aynı felaketi yaşıyor. Umarım en kısa sürede toparlanır. Az önce yanan tesisten bir güvercin kurtardım. Muhtemelen içeride yuvası var çünkü zorla ateşin içine girmeye çalışıyordu. Veterinere teslim ettim. Hayvanlara üzülüyorum. Onlar savunmasız” diye konuştu.

İzmir İtfaiyesi 50 saat boyunca aralıksız görev yaptı 3

“İzmir Halkının Huzurlu Günler Geçirmesini İstiyoruz”

İtfaiye Eri Arda Kuş ise, yangınlara karşı gece gündüz demeden mücadele ettiklerini belirterek, “Amacımız İzmir halkının rahat bir şekilde uyumasını sağlamak. Ağaçlarımız, ormanlarımız yanıyor. Bir an önce yangınları tamamen kontrol altına alıp, İzmirli’nin huzurlu günler geçirmesini istiyoruz” dedi.

İzmir İtfaiyesi 50 saat boyunca aralıksız görev yaptı
Yorum Yap