1. Haberler
  2. Yerel
  3. İzmir Enternasyonal Fuarı’na Robot Sophia Damgasını Vurdu

İzmir Enternasyonal Fuarı’na Robot Sophia Damgasını Vurdu

featured
service

93. İzmir Enternasyonal Fuarı, bu yıl ‘Teknoloji’ temasıyla kapılarını açarken, fuarın en dikkat çeken konuğu insansı robot Sophia oldu. Hong Kong merkezli Hanson Robotics tarafından geliştirilen Sophia, fuar boyunca sergilediği performans ve verdiği yanıtlarla büyük ilgi topladı.

Açılış töreninde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile sahnede selfie çeken, makas tutup kurdele kesen Sophia, TechTalks etkinliğinde sanatçı Okan Bayülgen ve tarihçi Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan ile de bir araya geldi. Sophia, dijital deneyim ve sergi alanını ziyaret ederken bir sokak kedisiyle temas kurması ise fuarın en renkli anlarından biri oldu.

Fuar ziyaretçilerinin yoğun ilgisiyle karşılanan Sophia, yapay zekâ, dünyanın ve insanlığın geleceği, İzmir ve Türk misafirperverliği hakkında sorulara yanıt verdi. Kimi ziyaretçiler Sophia ile fotoğraf çektirirken yüzünü okşarken, bazıları ise sarılarak bu anı ölümsüzleştirdi. Program boyunca yüzlerce kişi ile fotoğraf çektiren Sophia, fuarın unutulmaz isimlerinden biri olarak hafızalara kazındı.

İzmir Enternasyonal Fuarı’na Robot Sophia Damgasını Vurdu 1

İlk karşılaşma

Sophia, en çarpıcı karşılaşmasını dijital deneyim ve sergi alanında yaşadı. Sanat eserlerini inceleyen Sophia’yı merak eden bir sokak kedisi ile insansı robotun karşılaşması ilginç görüntüler oluşturdu. Sophia’yı ülkemize getiren ekip, onun sokaktaki hayvanlarla ilk karşılaşması olduğunu dile getirdi.

İzmir Enternasyonal Fuarı’na Robot Sophia Damgasını Vurdu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.