1. Haberler
  2. İzmir
  3. İzmir Doğal Yaşam Parkı Bin 300 Yaban Hayvanını Doğaya Kavuşturdu

İzmir Doğal Yaşam Parkı Bin 300 Yaban Hayvanını Doğaya Kavuşturdu

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, kuruluşundan bu yana bin 300 yaban hayvanını iyileştirip yeniden doğaya saldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren park, 15. yılını kutlarken, yaban hayvanlarına şifa dağıtma görevini başarıyla sürdürüyor.

Parkın en son misafirleri arasında doğada annesiz kalan 6 peçeli baykuş da vardı. İzmir Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından 40 gün önce parka getirilen yavru baykuşlar, bakıcılar tarafından özenle büyütüldü. Yüzleri kalp şeklinde olan bu sevimli baykuşlar, veteriner hekimler tarafından doğaya uyum sağlayacak seviyeye geldikten sonra özgürlüğe kanat çırptı.

İzmir Doğal Yaşam Parkı Bin 300 Yaban Hayvanını Doğaya Kavuşturdu 1

Şifa Dağıtan Park

İzmir Doğal Yaşam Parkı, sadece 126 türde bin 336 hayvana ev sahipliği yapmakla kalmıyor, aynı zamanda yaralı, hasta ve tedaviye muhtaç yaban hayvanlarına da kucak açıyor. Veterinerler ve uzman personel tarafından gösterilen yakın ilgi ve bilimsel yöntemlerle kısa sürede sağlığına kavuşturulan hayvanlar, tedavilerinin bitiminde yeniden doğaya salınıyor. Park, görüntülü tanı, operasyon ve tedavi hizmeti veren kliniği, karantina bölümleri, farklı boyutlarda kafesler, sürüngen terraryumları, yoğun bakım kabinleri ve akuatik hayvanlar için geçici barındırma tanklarıyla donatılmış durumda.

Özel Bakım ve İlgi

Doğal Yaşam Parkı Şube Müdürü Serkan Eğrilmez, parkın bugüne kadar 6 binden fazla hayvanın tedavi amacıyla getirildiğini ve bunların bin 300’ünün tedavi edildikten sonra doğal hayata yeniden döndüğünü belirtti. Eğrilmez, peçeli baykuşlarla ilgili olarak, “6 peçeli baykuş yavrusu bize getirildi. Klinikte özel bir bakıma aldık. Bakıcıları tarafından özverili şekilde bakıldılar, beslendiler. Zor bir süreçti. Anneleri olmadığı için o bakımı biz yaptık. Bakıcılarımız anne rolünü üstlenerek 40 gün boyunca baykuşlara baktı. Doğaya salınmaya hazır hale geldiler” dedi.

Doğal Döngüye Katkı

Peçeli baykuşların yıkılmış damlar, terk edilmiş ağıllar ve evlerin çatılarını tercih ettiğini vurgulayan Eğrilmez, “Bu nedenle yerleşim yerlerine yakın bir noktada doğayla buluşturduk. Bu canlılar gece aktifler. Oyukların içerisinde, çatıların altında gündüzü geçiriyorlar. Gün batımında aktif hale gelerek avlanıyorlar. Böcek, kertenkele, fare ile besleniyorlar. Doğal döngü için faydalı canlılar. İnsanlara hiçbir zararı yok. Ve birçok ülkede baykuşun bir eve gelip yuva yapmasının, oraya uğur getirdiğine inanılıyor” ifadelerini kullandı.

Peçeli baykuşlar, taşıma kafesine konularak Menemen Tuzçullu Mahallesi yakınlarına getirildi ve günbatımında doğaya bırakıldı.

İzmir Doğal Yaşam Parkı Bin 300 Yaban Hayvanını Doğaya Kavuşturdu
Yorum Yap