1. Haberler
  2. Yerel
  3. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Memurlara ve Öğrencilere Müjde

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Memurlara ve Öğrencilere Müjde

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Temmuz ayı son birleşiminde önemli kararlara imza attı. Mecliste, hem memurların sosyal hakları iyileştirildi hem de üniversite sınavında dereceye giren öğrencilere ulaşım desteği sağlandı.

Memurlara Ek Sosyal Denge Tazminatı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a, belediye memurlarına sosyal denge tazminatında belirlenen yasal sınırın üzerinde bir ödeme yapılması için gerekli yasal dayanağın oluşturulması adına yetki verilmesini içeren önerge, oy birliğiyle kabul edildi. Tüm Bel-Sen’e bağlı kamu çalışanlarını ilgilendiren bu karar, memurların mali haklarını iyileştirme yönünde atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Üniversite Başarılılarına Ulaşım Kartı

Meclis, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) ilk 1000’e giren ve İzmir’deki üniversitelere kayıt yaptıran öğrencilere toplu taşıma desteği sağlanmasına yönelik bir kararı da oy çokluğuyla kabul etti. Buna göre, başarı gösteren öğrencilere İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı tüm toplu taşıma araçlarında kullanılmak üzere günlük 4 kontör (2 geliş-2 gidiş) üzerinden aylık 120 kontör yüklü toplu taşıma kartı verilecek. Bu karttan faydalanmak için öğrencilerin, İzmir’deki üniversitelerden birine kayıt yaptırmış olması gerekiyor. Kartı almaya hak kazananların, İzmir’den ikametgahını alması halinde kart kullanımı iptal edilecek ve kullanım sadece kart sahibine ait olacak.

Esnafın Mağduriyeti Giderildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılında açtığı ‘S Plaka’ ihalesinin meclis kararı alınmadan yapıldığı gerekçesi ile mahkemece iptal edilmesi sonrası yaşanan kriz de çözüme kavuştu. Hukuk, Ulaşım, Plan ve Bütçe, Esnaf, Meslek Odaları ve Tüketiciyi Koruma komisyonlarında görüşülen önerge, meclisten oy birliğiyle geçti. Buna göre, sadece 280 adet tahditli “S” plakanın çalışmaya devam etmesi için üçüncü kişilere devrinin mümkün olmayacak şekilde geçici çalışma izin belgesi verilecek. Bu kararla “S” plaka sahiplerinin mağduriyeti de giderilmiş oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Memurlara ve Öğrencilere Müjde
Yorum Yap