1. Haberler
  2. Yerel
  3. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi İstasyonu’na Yeni Düzenleme

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi İstasyonu’na Yeni Düzenleme

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki araç ve yaya trafiğini rahatlatmak amacıyla İzmir Metrosu’nun Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi İstasyonu çıkışını yeniden düzenliyor. Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda harekete geçen belediye, hastane ile istasyon arasındaki ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getirmek için 160 metrelik bir yaya tüneli inşa edecek.

Yeni düzenleme kapsamında, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla hastane bahçesine yürüyen merdivenler ve asansörün de bulunduğu bir giriş ve çıkış noktası yapılacak. Böylece istasyon ile hastane arasında yer altından bağlantı sağlanarak, vatandaşların araç trafiğine ve dış hava koşullarına maruz kalmadan güvenli bir şekilde erişim sağlamaları mümkün olacak.

Trafik Akışı Yeniden Düzenlendi

Projenin önümüzdeki günlerde başlayacak ve 6 ay sürecek olan çalışmalarına hazırlık olarak Mithatpaşa Caddesi İnciraltı Kavşağı’nda trafik akışı yeniden düzenlendi. Üçkuyular istikametinden Narlıdere’ye gidecek sürücüler için kavşakta düzenlemeler yapıldı ve benzinlik önündeki taşıt yolu trafiğe kapatıldı. Bu nedenle, sürücüler kavşağa yönlendirilip sağa dönerek Narlıdere’ye devam edebilecekler. İnciraltı’ndan gelen sürücüler için de aynı güzergah geçerli olacak. Narlıdere’den geliş istikametinde ise herhangi bir değişiklik yapılmadı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi İstasyonu’na Yeni Düzenleme
Yorum Yap