1. Haberler
  2. Yerel
  3. İzmir Büyükşehir Belediyesi Sporcuları Paris 2024’te Madalya Sevinci Yaşattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sporcuları Paris 2024’te Madalya Sevinci Yaşattı

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün altyapısından yetişen başarılı sporcular Taha Akgül ve Buse Tosun Çavuşoğlu, 2024 Paris Olimpiyatları’nda kazandıkları madalyalarla Türkiye’ye gurur yaşattı. Spor kulübü, milli takımlara ve altyapıya sunduğu katkılarla Türkiye’nin en önde gelen spor kulüpleri arasında yer almaya devam ediyor.

26 Temmuz – 11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda boy gösteren İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün eski sporcuları, uluslararası arenada önemli başarılara imza attı. Güreş altyapısında yetişen ve 2007-2015 yılları arasında kulübün sporcusu olan Buse Tosun Çavuşoğlu, güreş dalında kazandığı bronz madalya ile Türkiye’ye büyük bir gurur yaşattı.

Türk güreşinin efsane isimlerinden biri olan Taha Akgül, Paris 2024’te bronz madalya kazanarak aktif sporculuk kariyerine son verdi. Daha önce 2016 Rio Olimpiyatları’nda altın, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda ise bronz madalya kazanan Akgül, 2009-2012 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde mücadele etmişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir diğer başarılı sporcusu Ferhat Arıcan da Fransa’daki olimpiyatlarda dikkat çeken performanslardan birine imza attı. Paralel bar aleti finallerinde beşinci olan Arıcan, jimnastikte “dünyada üç harekete sahip ilk sporcu” unvanını elinde bulunduruyor. Arıcan, Türk jimnastiğinin ilk olimpiyat madalyasını Tokyo 2020’de kazanmıştı ve 2008-2016 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü çatısı altında yer aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, geçmişte olduğu gibi bugün de sporcularıyla gurur duymaya devam ediyor. Bu başarıların bir diğer örneği ise 2012 Londra Paralimpik Olimpiyatları’nda judo dalında bronz madalya kazanan Duygu Çete. Büyükşehir forması altında tatamiye çıkan Çete, 57 kiloda elde ettiği bu başarıyla kulübün tarihine geçti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sporcuları Paris 2024’te Madalya Sevinci Yaşattı
Yorum Yap