1. Haberler
  2. İzmir
  3. İzmir Büyükşehir 22 Yeni Tramvay İçin İhaleye çıkıyor

İzmir Büyükşehir 22 Yeni Tramvay İçin İhaleye çıkıyor

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi toplu ulaşım ağını güçlendirme hedefi doğrultusunda raylı sistem yatırımlarını sürdürüyor. Konak, Karşıyaka ve Çiğli tramvay hatlarında kullanılmak üzere 22 yeni tramvay aracı alımı için düğmeye basan Büyükşehir, 3 Ekim 2024’te ihaleye çıkacak.

Finansman ING Almanya’dan Sağlanacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, tramvay aracı alımı için ICIEC (İslami Yatırım Sigortası ve İhracat Kredi Kuruluşu) garantisi altında ING Almanya ile kredi anlaşması imzaladı. Geçmişte de birçok projede iş birliği yapılan ING Almanya ile yapılan bu anlaşma, aynı zamanda ‘yeşil finansman’ olarak nitelendiriliyor. Yeşil finansman, çevre dostu ve doğaya daha az zarar veren projelere yönelik sağlanan finansman türü olarak biliniyor.

İzmir Büyükşehir 22 Yeni Tramvay İçin İhaleye çıkıyor 1

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihalede yüzde 60 yerlilik şartı arayacak. İhalenin sonuçlanmasının ardından kazanan firma, çalışmalara hızlıca başlayacak ve sözleşme imzalandıktan 20 ay sonra ilk iki tramvay aracının teslim edilmesi bekleniyor. Tüm araçların ise 26 ay içinde İzmir’e kazandırılması planlanıyor. Bu yeni alımla birlikte İzmir’de hizmet veren tramvay aracı sayısı 60’a çıkacak.

Tramvay Hatları 33,6 Kilometreye Ulaştı

İzmir’de toplu ulaşımın önemli bir parçası haline gelen tramvay hatları, 2017 yılında 8,8 kilometrelik Karşıyaka hattı ve 2018 yılında 12,8 kilometrelik Konak hattının hizmete girmesiyle genişledi. Çiğli Tramvayı’nın da devreye girmesiyle, İzmir’deki tramvay hatlarının toplam uzunluğu 33,6 kilometreye ulaşmış durumda.

İzmir Büyükşehir 22 Yeni Tramvay İçin İhaleye çıkıyor
Yorum Yap