1. Haberler
  2. İzmir
  3. İzmir Ağustos Ayında Kültür ve Sanata Doyacak

İzmir Ağustos Ayında Kültür ve Sanata Doyacak

featured
service

İzmir, Ağustos ayında kültür ve sanat dolu bir takvimle İzmirlileri ağırlamaya hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı, kentin çeşitli noktalarında düzenlenecek etkinliklerin programını paylaştı. Ağustos ayı boyunca konser, sergi, sinema ve tiyatro gibi pek çok etkinlik İzmirlilerle buluşacak.

Çim Konserleri ve Gezici Açıkhava Film Günleri

Etkinlikler, 1 Ağustos’ta Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenecek Çim Konserleri ve Gezici Açıkhava Film Günleri ile başlayacak. Çim Konserleri kapsamında Uğur Sayınbatur Jazz Ensemble, 21.00-22.30 saatlerinde sahne alacak. “Mucize Aynalar” filmi ise 1 Ağustos’ta Bornova Büyük Park’ta, 2 Ağustos’ta Karşıyaka Bostanlı Sahili’nde, 6 Ağustos’ta Kiraz Cumhuriyet Meydanı’nda, 8 Ağustos’ta Tire Büyükkale Köyü Meydanı’nda, 13 Ağustos’ta Aliağa Demokrasi Meydanı’nda, 15 Ağustos’ta Buca Hasanağa Bahçesi’nde, 17 Ağustos’ta Foça Beşkapılar Amfi Tiyatro’da ve 20 Ağustos’ta Kınık Cumhuriyet Meydanı’nda sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. Tüm gösterimler ücretsiz olacak ve saat 21.00’de başlayacak.

Edebiyat İncelemeleri ve Mahalle Şenlikleri

5 Ağustos’ta Nevzat Kaya’nın “Psikanalitik Edebiyat İncelemeleri” etkinliği Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi Drama Salonu’nda 19.00-21.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Bu etkinlik 12, 19 ve 26 Ağustos’ta da aynı yer ve saatte düzenlenecek.

Mahalle Şenlikleri ise Ağustos ayında da hız kesmeden devam edecek. 5 Ağustos’ta Bergama Yenikent Mahallesi Meydanı’nda, 13 Ağustos’ta Kemalpaşa Ören 75. Yıl Cumhuriyet Mahallesi Belediye Kır Düğün Salonu’nda, 19 Ağustos’ta Ödemiş Kaymakçı Mahallesi Şehit Hasan Uyar Parkı’nda, 20 Ağustos’ta Kiraz Yeni Mahalle Cumhuriyet Meydanı’nda, 26 Ağustos’ta Beydağ Cumhuriyet Mahallesi’nde, 27 Ağustos’ta Bayındır Çırpı İbrahim Çavuş Mahallesi Pazar Yeri’nde ve 2 Eylül’de Kurtuluş Parkı’nda düzenlenecek. Şenlikler saat 20.00’de başlayacak olup, çocuklar için yüz boyama, jonglör, palyaço ve balon şişirme etkinlikleri yapılacak, İZBB Türk Halk Müziği Orkestrası sahne alacak ve “Kop Kop Mikrop Şov” sergilenecek.

Müze, Yaratıcı Drama, Sergi ve Sinema

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Müzik Kütüphanesi, 6 Ağustos saat 11.00’de 6-8 yaş arası çocuklara yönelik “Kağıt Bebeklerle Moda ve Müzik Atölyesi” düzenleyecek.

7 Ağustos saat 19.00’da Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi Drama Salonu’nda Özlem Gökbulut tarafından “Yaratıcı Drama Deneyimleri” gerçekleştirilecek. Bu etkinlik 14, 21 ve 28 Ağustos’ta da aynı yer ve saatte düzenlenecek. Ayrıca, 7 Ağustos’ta Yeniden Sinematek gösterimleri kapsamında Tarihi Havagazı Fabrikası’nda saat 21.00’de “Sararmış Yapraklar” filmi izleyicilerle buluşacak.

6-31 Ağustos tarihlerinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Aynur Tıkırlıoğlu’nun “Yeni Kötü Günler” adlı resim sergisi ziyaret edilebilecek.

İzmir Ağustos Ayında Kültür ve Sanata Doyacak 1

İzmir’de Sena Şener Konseri Ne Zaman?

Çim Konserleri kapsamında 8 Ağustos saat 21.00’de Sena Şener İzmirlilerle buluşacak. 9-31 Ağustos tarihlerinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde “Olgunun İzdüşümü” adlı resim sergisi yer alacak. 10 Ağustos saat 15.00’te Bergama Arasta Sahne’de 5. Bergama Tiyatro Festivali kapsamında “İnsan Müsveddesi” tiyatro oyunu sahnelenecek. 11 Ağustos’ta saat 21.30’da Bergama Kültür Merkezi’nde “Nora 2” tiyatro oyunu sahnelenecek. Aynı gün, Torbalı Çapak Mahallesi’nde saat 18.00’de Bardacık İncir Festivali kapsamında İZBB Türk Halk Müziği Orkestrası sahne alacak.

Meltem Akkaya’nın “Metafor” resim sergisi, 17 Temmuz-11 Ağustos tarihlerinde ziyaret edilebilecek. Şenol Tilki’nin “Uzaklar” sergisi 22 Mayıs’ta başlamış olup, 11 Ağustos’a kadar devam edecek. 27 Haziran’da başlayan “Şehr-i Men İzmir” sergisi de Kültürpark Atlas Pavyon Sanat Galerisi’nde 11 Ağustos’a kadar açık kalacak. “Yüzün Yüzleri 2: Sanat ve Şehrin Buluşması” ise 12 Ağustos’a kadar hafta içi 09.30-17.30 saatleri arasında Konak Metro Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilecek.

Dört Bir Yanda Etkinlikler

14 Ağustos’ta Tarihi Havagazı Fabrikası’nda “Yetenekli Bay Cage” filmi gösterilecek. 15 Ağustos’ta yine Tarihi Havagazı Fabrikası’nda saat 21.00’de Çim Konserleri kapsamında “Retrobüs” sahne alacak. 16-30 Ağustos tarihlerinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Dokuz Eylül Üniversitesi Çizgifilm ve Animasyon Bölümü’nün “Frames” adlı karma sergisi gerçekleştirilecek. 18 Ağustos’ta Dikili Deliktaş Mahallesi’nde saat 18.00’de Dikili Bamya Festivali kapsamında İZBB Türk Halk Müziği Orkestrası sahneye çıkacak. “Bir Uçtan Bir Uca Disiplinlerarası Soyut ve Figür” sergisi, 18 Ağustos’a kadar İzmir Sanat Galerisi’nde açık kalacak.

Ay Sonuna Kadar Devam Edecek Etkinlikler

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Müzik Kütüphanesi, 20 ve 27 Ağustos’ta saat 11.00’de Evin Doğan Kor ile “Yaratıcı Drama ve Renkler Atölyesi” düzenleyecek. 21 Ağustos saat 21.00’de Tarihi Havagazı Fabrikası’nda Yeniden Sinematek kapsamında “Köylüler” filmi gösterimi yapılacak. Aynı mekânda, aynı saatte Çim Konserleri kapsamında “Doludizgin Manço Project” sahne alacak. “Geri Dönüşüm Çağı” sergisi ise Karşıyaka İskelesi Sergi Salonu’nda 23 Ağustos’a kadar açık kalacak. 20-28 Ağustos tarihlerinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Milli Savunma Bakanlığı’nın “Cumhuriyetimizin 100. Yılında” adlı fotoğraf sergisi yer alacak. 22 Ağustos-22 Eylül tarihlerinde İzmir Sanat Galerisi’nde Lale Temelkuran’ın resim sergisi sanatseverlerle buluşacak.

29 Ağustos’ta Tarihi Havagazı Fabrikası’nda “A Capella Gramofon feat Cavernas Band” konseri gerçekleşecek. Tüm etkinlikler hakkında ayrıntılı bilgiye kultursanat.izmir.bel.tr ve izmir.art adreslerinden ulaşılabilir.

İzmir Ağustos Ayında Kültür ve Sanata Doyacak
Yorum Yap