1. Haberler
  2. Yerel
  3. İZKİTAP – 4. İzmir Kitap Fuarı, Ekim Ayında Kitapseverlerle Buluşuyor

İZKİTAP – 4. İzmir Kitap Fuarı, Ekim Ayında Kitapseverlerle Buluşuyor

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TACT Fuarcılık iş birliğiyle düzenlenen İZKİTAP – 4. İzmir Kitap Fuarı, 26 Ekim – 3 Kasım 2024 tarihleri arasında Fuar İzmir’de kapılarını açacak. Dokuz gün boyunca sürecek etkinlik, imza günleri, söyleşiler ve çeşitli etkinliklerle kitapseverlere dolu dolu bir program sunacak. Onur konuğu olarak Hakan Günday’ı ağırlayacak olan fuarın bu yılki teması ise “Sinema ve Edebiyat” olarak belirlendi.

Onur Konuğu Hakan Günday

Roman, dizi ve film senaryosu alanında önemli eserler veren, yurtiçinde ve yurtdışında birçok prestijli ödülün sahibi Hakan Günday, İZKİTAP’ın bu yılki onur konuğu olarak dikkat çekiyor. Günday, fuar boyunca düzenlenecek imza günleri ve söyleşilerde okurlarıyla bir araya gelerek eserleri ve senaryoları üzerine sohbetler gerçekleştirecek.

Kültür ve Sanatın Kalbi İzmir’de Atacak

İZKİTAP, 350’ye yakın yayınevi, 20’ye yakın sahaf ve onlarca kurum ile dev bir kültür şölenine dönüşecek. Yazar, şair, çizer ve gazetecilerden oluşan 800’den fazla önemli isim, binin üzerinde imza etkinliği ve söyleşi ile deneyimlerini paylaşacak. Fuar, aynı zamanda uluslararası konuk yazarlar ve sergilere de ev sahipliği yapacak.

Bu yılki teması olan “Sinema ve Edebiyat” çerçevesinde, yazar ve okur buluşmaları, film ve edebiyat ilişkisi üzerine söyleşiler ve etkinlikler düzenlenerek sinema ve edebiyat tutkunları için zengin bir içerik sunulacak. Ayrıca, Türkiye’nin en geniş sahaf katılımına ev sahipliği yapacak fuarda kitap müzayedeleri de gerçekleşecek.

Ulaşım Kolaylığı ve Ek Seferler

İzmirlilerin fuara kolay ulaşabilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından özel ulaşım hatları oluşturulacak. 92 numaralı Üçyol Metro-Fuar İzmir, 610 numaralı Gaziemir Semt Garajı-Fuar İzmir ve 650 numaralı Fahrettin Altay-Fuar İzmir hatlarına ek olarak, şehrin farklı noktalarından da düzenli seferler yapılacak. Ayrıca, okullardan öğrencilerin fuara ulaşımını sağlamak amacıyla özel servisler de hizmet verecek.

Kitapseverlerin Buluşma Noktası

İZKİTAP, Fuar İzmir’in geniş sergi alanları, seminer salonları ve kafe alanlarıyla ziyaretçilerine rahat bir ortam sunarken, 2 bin 500 araç kapasiteli ücretsiz otoparkıyla da büyük bir kolaylık sağlıyor. Her yıl 30’un üzerinde etkinliğe ev sahipliği yapan Fuar İzmir, 28 bin metrekarelik kapalı alanda düzenlenecek İZKİTAP ile kitapseverlerin buluşma noktası olacak.

Saat 10.00 – 19.00 arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek olan fuara dair katılımcı yayınevleri, etkinlik takvimi ve daha fazla bilgiye kısa süre içerisinde https://www.kitapizmir.com/ adresinden ulaşılabilecek. İZKİTAP, Ekim ayında Fuar İzmir’de, Nisan ayında ise Kültürpark’ta düzenlenerek yılda iki kez kitapseverleri bir araya getiriyor.

İZKİTAP – 4. İzmir Kitap Fuarı, Ekim Ayında Kitapseverlerle Buluşuyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.