1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. IVECO, 1.800.000’inci Daily Aracını Üretti

IVECO, 1.800.000’inci Daily Aracını Üretti

featured
service

İtalyan ticari araç üreticisi IVECO, Mantua’daki Suzzara Fabrikası’nda ikonik Daily modelinin 1.800.000’inci aracını ürettiğini duyurdu. Son üretilen model, tamamen elektrikli eDaily oldu ve Suzzara’da kabin montajı, Brescia Fabrikası’nda ise elektriklendirme işlemi tamamlandı.

IVECO Suzzara Fabrika Müdürü Fulvio Carillo, bu önemli dönüm noktasını şu sözlerle değerlendirdi: “Ulaşılan bu kilometre taşı, 45 yılı aşkın bir süredir Suzzara Fabrika’sında üretilen Daily modelimizin başarısını göstermektedir. Bu kalıcı başarı, yeni standartlar belirleyen bir ticari aracın büyüyen pazarını vurguluyor. Bizler de müşterilerden tam not alan dayanıklılığı, çok yönlü oluşu ve benzersiz performansıyla popülerlik kazanan Daily ile gurur duyuyoruz.”

Daily, yıllar boyunca gelişen araç içi teknoloji, kabin işlevselliği ve bağlantı sistemleriyle müşterilere ideal çözümler sunmaya devam etti. Suzzara Fabrikası, 2007 yılından bu yana sıfır hata, israf ve kaza hedefiyle çalışan özel bir üretim sistemi kullanıyor. Bu sistem, her bir operatörü üretim sürecine dahil eden sürekli bir geliştirme süreci içeriyor.

1.800.000’inci araç, İngiltere’nin önde gelen süpermarketi Tesco’ya teslim edildi. Tesco, 2010 yılından bu yana Daily modelini teslimat filosunda kullanıyor ve 571 araçlık filosuna yeni eDaily modelini ekleyerek yeşil taşımaya geçişini hızlandırdı. eDaily, modüler batarya sistemiyle 140 kW güç ve 400 Nm tork sunarken, 80 kW’lık hızlı şarj özelliği sayesinde 30 dakikada 100 km’nin üzerinde menzil sağlıyor. Bu özellikler, Tesco’nun şehir içi teslimatlarını daha verimli ve çevre dostu bir şekilde gerçekleştirmesine olanak tanıyor.

IVECO, 1.800.000’inci Daily Aracını Üretti
Yorum Yap