1. Haberler
  2. Gündem
  3. İtfaiye Ekipleri Vatandaşı Alevlerin İçinden Kurtardı

İtfaiye Ekipleri Vatandaşı Alevlerin İçinden Kurtardı

featured
service

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, İzmir’in Bornova ilçesi Beşyol Mahallesi yakınlarında çıkan orman yangınına hızlıca müdahale etmek üzere harekete geçti. Yangın bölgesine intikal eden ekipler, yangını söndürmek için yoğun çaba sarf ederken, İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak 20 araçla yangın söndürme çalışmalarına destek verdiklerini belirtti. Yangının ortasında kalan Beşyol Mahallesi sakini Mürvet İlgen, Manisa itfaiyesinin kendisini kurtardığını ifade ederek, “Allah razı olsun” dedi.

Ekipler Yoğun Çaba Sarf Ediyor

Dün Öğle saatlerinde Beşyol Mahallesi yakınlarında başlayan orman yangınına, karadan ve havadan yoğun müdahale yapılıyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, yangın haberini alır almaz 20 araçla bölgeye ulaştı ve diğer ekiplerle koordineli bir şekilde yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Orman Bölge Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin yangın söndürme ekipleriyle koordinasyon sağlayan Manisa ekipleri, yangının yayılmasını önlemek için büyük gayret gösteriyor.

“Toplam 20 Araç ile Müdahale Ediyoruz”

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, yangına müdahale ettiklerini belirterek, “Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak İzmir’de başlayan yangına müdahalede bulunmaktayız. Sarnıç Mahallesi’nde, 8 aracımız, bulunduğumuz bölgede de 12 aracımız, toplamda 20 araçla müdahale etmekteyiz. Aynı zamanda İzmir Orman Bölge Müdürlüğü de itfaiye araçları, helikopterler ve uçaklarla müdahalesini sürdürüyor. Tüm personellerimiz İzmir Sarnıç Mahallesi’ndeki evlerin yangından etkilenmemesi için müdahalelerini sürdürüyor. Yangının Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Gökçeler Mahallesi’ne ulaşmaması için şu an burada bir hat kurmuş vaziyetteyiz. Eğer rüzgarın şiddeti artmazsa yangını kısa süre içerisinde kontrol altına alacağımızı düşünüyorum. İnşallah kısa zamanda söndürüp, vatandaşlarımıza güzel haberler veririz. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, Orman Genel Müdürlüğü ekipleriyle birlikte seferber olarak yangını kontrol altına almak için canla başla çalışıyoruz” dedi.

İtfaiye Ekipleri Vatandaşı Alevlerin İçinden Kurtardı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.