1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul’da “KUYU-20” Operasyonu! İki Organize Suç Örgütü Çökertildi

İstanbul’da “KUYU-20” Operasyonu! İki Organize Suç Örgütü Çökertildi

featured
service

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, İstanbul’da gerçekleştirilen “KUYU-20” operasyonuyla, elebaşılığını Kani Derici ve Ferit Bilmez’in yaptığı iki ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyon ile, aralarında örgüt elebaşlarının da bulunduğu 11 şüpheli yakalandı ve tamamı tutuklandı.

Operasyon, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalar sonucunda, şüphelilerin “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak,” “Kasten Öldürmeye Teşebbüs,” “Tehdit,” “6136 Sayılı Kanuna Muhalefet,” ve “Mala Zarar Verme” suçlarını işledikleri tespit edildi.

Operasyon sırasında, 15 adet ruhsatsız tabanca, yüklü miktarda döviz ve Türk Lirası ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren güvenlik güçlerini tebrik ederek, “Organize suç örgütleri ve çeteler kazdıkları kuyulara düşecekler. Hangi büyüklükte olursa olsun, bu örgütleri çökertip adalete teslim etmeye kararlıyız” dedi.

İstanbul’da “KUYU-20” Operasyonu! İki Organize Suç Örgütü Çökertildi
Yorum Yap