1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. İstanbul-Sivas YHT Seferleri Yoğun İlgi Görüyor

İstanbul-Sivas YHT Seferleri Yoğun İlgi Görüyor

featured
service

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul-Sivas YHT aktarmasız ekspres YHT seferlerinin vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüğünü açıkladı. İstanbul Sivas Hattı’nda, 483 yolcu kapasitesine sahip tren setlerinin yüzde 90 doluluk oranı ile seferlerini gerçekleştirdiğini belirten Uraloğlu, bir ay içinde bu hatta 55 bin yolcunun seyahat ettiğini aktardı.

Bakan Uraloğlu, İstanbul-Sivas YHT hattının önemine değinerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlatılan demiryolu hamlesinin en önemli projelerinden biri olan Ankara-Sivas YHT Hattı’nın hizmete girmesinin ardından, İstanbul, Ankara ve Sivas’ı birbirine bağladığını ifade etti. Bu hat sayesinde, Sivas ve çevresindeki illerin İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlere ekonomik entegrasyonunun sağlandığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, iş gücü mobilitesi ve turizm potansiyelinin arttığını belirtti.

Özellikle Ankara-Sivas arasında birçok mühendislik harikasının bulunduğu hat boyunca, 4 mevsim seyir keyfi sunulduğuna değinen Bakan Uraloğlu, modern ve yüksek teknoloji altyapısıyla donatılmış olan YHT hatlarının, çevreci ve doğa dostu seyahatler sunarak çevreye duyarlı bir ulaşım alternatifi olduğunu vurguladı.

İstanbul-Sivas YHT seferlerine büyük ilgi gösterilmesinin, vatandaşların bu hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım imkanından memnuniyet duyduğunu gösterdiğini belirten Bakan Uraloğlu, bu hat üzerindeki seyahatlerin çevreye saygılı bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade etti.

İstanbul-Sivas YHT Seferleri Yoğun İlgi Görüyor
Yorum Yap